Lagbanner
Redaktionen om den efterlängtade finalen: "Den tredje största titeln man kan vinna."
Kommer Lautaro få dra av sig tröjan och fira en titel imorgon?

Redaktionen om den efterlängtade finalen: "Den tredje största titeln man kan vinna."

Inter är i Europa League-final. För den klubb som vunnit allra flest matcher i Europa League/UEFA cupen någonsin så är det en värdig motståndare som väntar. Nämligen den mesta mästaren i turneringen, Sevilla FC. Läs redaktionens tankar inför finalen som väntar nedan.

Inter är i final i en Europacup för första gången på tio år, en turnering vars maratontabell Inter leder. Europa League avgörs mot Sevilla ikväll, laget med flest titlar i turneringen. Hur är känslan inför tungviktsmötet?

Konrad Grönlund: Det känns bra, det är två riktigt starka lag som möts och formen är på topp. Finns ingen anledning att må dåligt inför denna, helt avgörande match. Klart att det känns nervöst men Inter har inget att be om ursäkt för, de är här för att de är ett av europas bästa lag, välförtjänt. Motståndet lär bjuda oss på det motstånd som en Europa League-final förpliktigar. Spännande och roligt.

Jens Pålsson: Känslan är positiv. Det känns som om Inter har hittat en stabilitet i sitt spel under de senaste veckorna som gör att de enligt mig får ses som favoriter. Det som talar emot Inter är att Sevilla är oerhört vassa i cupspel. Men jag tror att Inter löser biffen tillslut.

Filip Barkman: Känslan är god då jag ser Inter som relativt stora favoriter. Ska ärligt talat säga att jag inte har stenkoll på Sevilla, men jag tror att laget från Andalusien kan passa Inter riktigt bra där vi kan ligga rätt för att sedan blixtra till vid kontringsmöjligheter.

Oliver Kertes: Mycket nervöst. Ett starkt Inter (som jag håller som favoriter) möter ett erfaret och rutinerat Sevilla. Ett lag som är synonymt med Europa League. 55-45 Inters favör känner jag.

Efter debaclet i gruppspelet i Champions League verkar finalplatsen och en eventuell titel som ett fullt godkänt plåster på såren för de flesta. Vad tycker du i frågan?

Konrad Grönlund: En titel betyder mycket, givetvis. Inget slår en Serie A-titel, men det gör säsongen ännu bättre än vad den redan varit med en EL-titel. Turneringsvinst nummer sju i Europa skulle skjuta fram klubbens positioner. 

Jens Pålsson: Jag tycker det är ett rimligt konstaterande. Jag tror att en seger i Europa League kan ge Conte det momentum och den positiva andan i laget som behövs för att ta nästa steg under nästa säsong, mot scudetton. Därför tror jag att den här matchen kan vara oerhört viktig.

Filip Barkman: Det tycker jag verkligen. Efter att ha kunnat smälta uttåget ur CL har jag ändå kunnat se på det hela nyktert och landat i att detta inte var året då vi på allvar kunde hota de allra största.

Oliver Kertes: I sak betyder inte matchen något mer än en titel. En titel är aldrig fel i ett lagbygge. Men med tanke på hur Conte byggde sitt lag inför säsongen, bland annat genom att värva äldre och mer erfarna spelare i Young, Sanchez osv, så anses givetvis UCL-uttåget som ett misslyckande. Men framgångarna i Europa League är otroligt fin erfarenhet för framtiden. Jag tänker på spelare Barella, Bastoni osv som kommer gynnas enormt av detta i framtiden. Jag tycker detta är lysande för framtiden, för att svara på frågan!

Ponera att Inter vinner turneringen, vad skulle det betyda för klubben?

Konrad Grönlund: Allt. Finns två större titlar att vinna enligt min mening, men man måste börja någonstans. 

Jens Pålsson: Jag tror som sagt att matchen är väldigt viktig för Inter, för att en vinst skulle innebära att de får in en vana att vinna titlar - något som inte ska underskattas. Det kan vara ett viktigt steg på vägen mot scudetton:

Filip Barkman: Det är väl ändå i mina ögon den tredje största titeln Inter kan vinna, så som supporter skulle det vara skönt och roligt med en titel, det var ju ändå ett tag sen. Samtidigt så tror jag inte det har så ofantligt stor påverkan på klubben faktiskt.

Oliver Kertes: Otroligt mycket mer än man tror. Man ska aldrig underskatta erfarenheten av att vinna titlar. Dels är det bra för rutinen i framtida finaler/Europamatcher, dels hjälper det lagkemin och gemenskapen otroligt mycket. Att känna att man vunnit något, varit bäst på något är en enorm motivationsfaktor för framtida framgångar. Jag tror en Europa League-vinst skulle vara tändvätskan till en eld full av titlar i framtiden!

Slutligen, hur slutar matchen?

Konrad Grönlund: 2-1 till Inter. Succéreceptet för Inter blir att stänga ner Banega totalt, och det kan våra fina defensiva mittfältare definitivt åstadkomma. 

Jens Pålsson: Jag tror att Inter vinner med 2-0 efter mål av Lukaku och Lautaro

Filip Barkman: 2-0 till Inter.

Oliver Kertes: Jag tror Inter vinner. 3-1.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-08-21 08:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?