Lagbanner
Regione Lombardia stoppar Inters framfart - matchen mot Sassuolo blir inte av
Samir Handanovic, en av de smittade i Covid-19.

Regione Lombardia stoppar Inters framfart - matchen mot Sassuolo blir inte av

Covid-19 har slagit till mot Inter igen, den här gången verkar smittan härja fritt i Inters omklädningsrum och de fyra som hittills är bekräftat smittade verkar inte vara ensamma. ASL Milano, den lokala hälsomyndigheten, stoppar därmed lördagens match då de riktiga smittotalen befaras vara högre. Klubbens verksamhet beordras hålla stängt i minst fyra dagar. Det betyder samtidigt att klubben inte kommer att släppa iväg några spelare för landskamper nu i mars.

I höstas spelade Inter derby mot Milan med sex anställda, inklusive spelare, bekräftat smittade. Den här gången sätter dock ASL Milano ner foten. Inter - Sassuolo skjuts upp till början av april och schemat efter landslagsuppehållet ser ut att bli hårt för Inter. Möten med Bologna, Sassuolo och Cagliari inom åtta dagar, ser det ut att bli. Tre på förhand överkomliga motstånd som kommer få en klar fördel av det faktum att Inter faktiskt kan tappa en hel del i sin fitness inför matchen.

Matias Vecino, Stefan de Vrij, Samir Handanovic med flera tros ha blivit smittade av Coronaviruset till följd av att Danilo D'Ambrosio lyckats bryta mot rekommendationerna genom att gå på fest. Enligt rykten ska det vara där som smittan startade. Om uppgifterna stämmer finns det inget annat att säga än att veteranbacken har gjort bort sig rejält. Nu hoppas vi bara att alla smittade blir friska inom kort. Giuseppe "Beppe" Marotta är också sjuk i Covid-19, något som inte känns alltför bra med tanke på åldern. Piero Ausilio som är nästan tjugo år yngre är även han sjuk i Covid, men båda sägs vara i bra skick trots allt. 

Däremot kan supportrar till Nerazzurri glädjas åt det faktum att inga spelare riskerar att bli skadade under landslagsuppdrag, då ingen kommer att släppas iväg enligt kraven från ASL:s håll. 

Schemat sägs bli enligt följande framöver:

3/4 Bologna borta
7/4 Sassuolo hemma (datum kan ändras)
11/4 Cagliari hemma
18/4 Napoli borta

Forza ragazzi, guarisci presto!

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-03-18 15:12:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?