Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-12-04 18:00

Roma - Inter
0 - 3

Roma - Inter 0-3: "Marottas kväll på Stadio Olimpico"

Roma - Inter 0-3: "Marottas kväll på Stadio Olimpico"

Alla de tre nyckelnyförvärven gjorde mål i den förkrossande segern mot Roma borta. José Mourinho fick lära sig en och annan läxa av Simone Inzaghi och det var en maktdemonstration i 90 minuter från Nerazzurri. Här är Konrad Grönlunds tankar om matchen och om lagets vassa form.

Simone Inzaghi och hans herrar reste för andra gången denna hösten till Rom för match. Denna gång mot Roma som ställde upp från start med en ganska blek startelva och favoritskapet på Inter var hyfsat stort. Men det är alltid tufft att spela inför fansen på Stadio Olimpico och det var en stormatch värd namnet som väntade. Inter startade med Denzel Dumfries till höger, Danilo D’Ambrosio som högermittback och Joaquin Correa som striker. Utöver det var elvan helt ordinarie. Stefan de Vrij och Matteo Darmian saknades, medan Lautaro Martinez bänkades. 

Marottas kväll på Stadio Olimpico.

Hakan Calhanoglu som numera är tokgiven i Inter gav oss ledningen i den 15:e minuten när hans hörna gick rakt in i mål. Svagt av Rui Patricio i Roma-målet, men också fantastiskt bra av turken som är otroligt bra just nu. Mittfältarens show fortsatte när han spelade fram Edin Dzeko till 0-2. Assisten var otroligt fin och gav bosniern en möjlighet till ett fint mål. Tack, tack, tack Milan. Och tack Marotta.

Apropå det - Edin Dzeko..

Mästarnas transferfönster i somras var majestätiskt bra och såhär i efterhand visar det sig att den bästa truppen i ligan inte försvagats alltför mycket i praktiken trots att två av världens bästa fotbollsspelare lämnade. Hakan Calhanoglu är ett bra exempel, men Edin Dzeko är ännu tydligare en sådan spetsspelare som inte borde gå att få in gratis. Det sades att han borde vara slut, men det visade sig vara totalt felaktigt. Han är hungrig och kommer att göra allt för att vinna ligan och cupen med Inter. Utöver det tror jag att han vill fortsätta leverera i Europa också.

Varför inte nämna Achraf Hakimis ersättare?

Denzel Dumfries har haft det svårt i många matcher men nu är han igång i Inter. Målet idag var riktigt snyggt och påpassligt, en språngnick på ett inlägg från Alessandro Bastoni. Jag är inte särskilt imponerad av honom rent generellt. Tekniken och fötterna lämnar en del övrigt att önska. Men han var delaktig i många bra anfall idag och visade att han också kan vara hänsynslös. I sommar ersattes Christian Eriksen, Romelu Lukaku och Achraf Hakimi och av de tre så saknas just nu Hakimi mest. Men Denzel har haft tålamod och det ser ut som att han växer för varje match.

Första halvleken var en maktdemonstration

Vi hade nästan bollen hela tiden, spelade riktigt bra fotboll och kunde ha haft fler mål mellan oss och Roma än de tre som det landade i. Men ingen som har följt Inter den senaste tiden kan vara förvånad. Simone Inzaghi-ball är inte skittråkig att följa. Andra halvlek visade sig bli en bekväm resa för oss och vi valde att inte sätta lika hög press längre, ettförståeligt val efter den intensiva första halvlek som Inter stod för. 

Roma - vad händer?

Huvudstadslaget har varit en nyttig rival för Inter under 2000-talet och matcherna mellan lagen har gett mycket action. Men nu var klasskillnaden monumental och Inter vann alla matcher i matchen. Mourinho såg ut som en pojklagstränare, både i sina uttryck och sett till hur utspelade han och hans lag var. 

Ett lite enklare schema väntar

Nu är det Cagliari, Salernitana och Torino som väntar innan vi kan ta jullov. Men det är inte alls orimligt att Inter då är det laget som leder serien i ensam majestät. Det vi behöver hoppas på är att övriga resultat också går vår väg isåfall.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-12-04 19:55:11
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?