Lagbanner
Siavoush Fallahi om Conte-soppan: Håller med i sak
Från vänster: Jadon Sancho och Achraf Hakimi. Den unga marockanen kommer passa perfekt i Inter, tror Siavoush Fallahi.

Siavoush Fallahi om Conte-soppan: Håller med i sak

Del två av fyra utav säsongssummeringen är här, denna gången med Siavoush Fallahi. Som en av Twitters allra mest aktiva Intersupportrar har han gjort sig ett namn globalt bland Calcio-fans. Det finns rimligen få som kan mer om Inter än den här killen som till vardags håller till hos Eurosport/Discovery.

Inter slutade på en andraplats i Serie A efter en säsong som innebar flera kliv framåt för klubben. Vad ger du för betyg till den italienska ligasäsongen som Antonio Conte och hans lag har gjort? Motivera gärna och jämför med dina egna förväntningar inför säsongen. 

Att Inter slutade tvåa på 82 poäng är ett klart steg fram jämfört med tidigare säsongen. Det uttalade målet från klubben har alltid varit att ta sig till Champions League igen och att inte ha behövt vänta till sista omgången för att få det gjort den här säsongen får ses som godkänt. Många stirrar sig blinda på att laget hamnade en poäng bakom Juventus och pratar om att Inter kunde vunnit titeln, men jag tycker inte truppen som påbörjade säsongen var i närheten av att kunna störa Juventus och även de senaste veckorna när Juventus slagit av på takten känns inte rättvisa att bedöma Inter på.

Det finns dock ett enormt symboliskt värde i att sluta tvåa och hamna en poäng bakom och det hoppas jag Inter bygger vidare på. Inför säsongen hade jag tippat Inter som trea bakom Juventus och Napoli, att sluta tvåa var ett steg uppåt och det hade känts surt att sluta bakom Atalanta och Lazio, något som nu inte blev fallet. En bra säsong överlag, en grym poängskörd och många steg bakåt. Contes ligasäsong får betyget 7.0 av 10.0
 

Den sportsliga ledningen har sett till att värva en hel del spelare. Närmare bestämt nio stycken. Christian Eriksen, Valentino Lazaro, Diego Godin, Romelu Lukaku, Alexis Sanchez, Nicoló Barella, Ashley Young, Cristiano Biraghi och Stefano Sensi. Vad säger du om utgången av säsongens två transferfönster?

Inter har både värvat mycket och sålt eller lånat spelare som man gjort sig av med. Många pratar om hur mycket Inter spenderat men det ger inte alltid rättvisa till hur det faktiskt sett ut under transferfönstren. Inför säsongen gjorde man sig av med tidigare säsongs viktigaste spelare: Icardi, Nainggolan och Perisic och tog in en ny tränare på det, det är inte alltid lätt att göra det bra då.

Korta kommentarer om värvningarna

Sommar
1. Lukaku: Given sen dag ett, levererat sen dag ett, en referenspunkt, köpt för mycket bra pris sett till vad anfallare kostar idag. 2. Barella: Grym spelare som är nyckeln på Inters mittfält. 3. Biraghi: Bra truppspelare som gjort en del poäng. 4. Alexis: Missade många månader pga skada, nyckelspelare när han kommit tillbaka. 5. Godin: Blottades i ett nytt och ovant spelsystem, vuxit på slutet. Grym karaktär och ledare att ha i truppen. 6. Sensi: Magisk inledning, sen skadad hela tiden. Oklart vad man kan förvänta sig. 7. Lazaro: Conte ville inte ha honom och klubben gjorde sig av med honom direkt.

Vinter
1. Young: Grym spelare att ha på kanten. Perfekt för Conte. Mycket erfarenhet. Mål och assist. Klass. 2. Eriksen: Klasspelare som kommer ge mer desto längre tid det går. 3. Moses: Bra truppspelare att ha. Ingen direkt underkänd värvning var det längesen man fick vara med om som Intersupporter. Lazaro är en gåta, men han kommer inte va kvar länge.

Efter slutsignalen mot Atalanta var nog de flesta Interisti glada. Sista omgången var avverkad mot Italiens mest farliga offensiv utan att ha släppt in mål. Dessutom blev det två framåt vilket säkrade lagets andraplacering i Serie A 2020. Men på presskonferensen strax efteråt skulle Antonio Conte riva upp sår som nu verkar leda till att han kan få sparken. Huruvida det händer eller inte, det vet vi inte ännu. Men vad är din take på de problemen som han nämner och vad tycker du om sättet han gör det på och timingen? 

Jag håller med Conte i sak, det läcker för mycket information från Inter och han samt andra skyddas inte alltid, det är dock ingen nyhet och gäller nästan varje Serie A-klubb förutom Juventus som sen alltid är duktiga på att kontrollera informationen som sprids om och kring klubben. Kollar man på Milan denna säsong har det varit mycket snack om Rangnick, spelare som lämnar, kommer osv som inte direkt hjälpt klubben.

T.o.m. Sarri har kritiserats och det har ryktats om nya tränare och bråk med Ronaldo osv. Conte är något på spåren, men sättet och tonen är fel, idag är ägarna ett multimiljardvärt företag och jag kan inte tänka mig många såna där en person överlever det som Conte gjorde efter matchen. För mig känns det som att Conte är mer frustrerad över uteblivna värvningar (Vidal, Giroud/Dzeko) som han tror hade kunnat göra att han vann titeln direkt, än att han har stora problem med att bli skyddad av klubben.

Det Conte klagar på är inget man ändrar på över en dag och det är synd att han själv är anledningen till att Inters fina insats mot Atalanta inte diskuteras. När var senaste gången ett lag åkte till Bergamo, spelade ut Atalanta och tog med sig ett 2-0 resultat hem? Det var längesen. Jag tror det är omöjligt att Conte får sparken då det skulle bli för dyrt för klubben, samtidigt är det en enorm risk att utsätta sig. Vill Conte klubbens bästa och få bukt med problemen, eller var det en dåres försvarstal för att han visste att han skulle lämna? Det återstår att se kommande dagar. Det borde inte ha skett med tanke på att Inter har en EL-trofé att tampas om med start på onsdag (läs i onsdags).

Achraf Hakimi är klar för Inter och nu ryktas även Sandro Tonali bli klar inom kort. Om vi utgår ifrån att Antonio Conte blir kvar, räcker det för att kunna vinna ligatiteln nästa år? Om inte, vad söker du för nyförvärv till Nerazzurris trupp? 

Om Conte blir kvar så kommer Hakimi bli en nyckelspelare. Redan i år har Candreva, Young, Moses och Biraghi gjort ganska stora mängder poäng från kanterna. Hakimi är en väldigt snabb spelare med fina kvaliteter som kommer passa perfekt i ett 3-5-2. Samtidigt vet jag inte om Hakimi och Tonali räcker för att Inter ska vinna en titel. Det behövs tyngd och erfarenhet på mittfältet och jag skulle gärna se att en till pålitlig målskytt finns i truppen. Det behöver inte vara Dzeko eller Giroud, men en pålitlig spelare som nätar 10 ggr på en säsong skulle vara guldvärd. Det viktigaste för att vara med och slåss om ligatiteln på riktigt är att ha kvar Conte och att inte låta truppen vara lika tunn som denna säsong.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-08-08 16:57:58
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?