Lagbanner
Simone Inzaghis första presskonferens: "Jag vill försvara scudetton"

Simone Inzaghis första presskonferens: "Jag vill försvara scudetton"

Första tiden i Inter har varit turbulent för den nya tränaren. En nyckelspelare har sålts, en annan har kanske fått sin karriär förstörd av hjärtproblem och ekonomin fortsätter att svika Inter. Men Simone Inzaghi slog under sin första presskonferens fast att det kommer att lösa sig. - Inter har lovat mig en konkurrenskraftig trupp, transferfönstret är långt, säger den nya tränaren.

Simone Inzaghi är tränaren som ska ta nästa steg i Inter. I veckan pratade han om varför han valde att lämna sitt älskade Lazio för Inter.

"Jag känner en stor entusiasm och jag är väldigt motiverad. Jag vet att ett viktigt och svårt jobb ligger framför oss, det är en stor utmaning."

Flytten till Inter gick från ett Lazio han tillhört i väldigt många år.

"Det gick på några dagar och de övertalade mig snabbt. Flytten har många anledningar och det kommer att finnas svårigheter. Men vi kommer att ha en Scudetto att försvara och många starka motståndare, men vi är Inter och vi kommer att göra allt för att försvara tricolore", säger Simone Inzaghi.

Han hyllade Contes Inter och var imponerad av förra årets insats. När han fick frågan om han behövde förstärka laget var detta hans svar:

”Det är inte många som har flyttat. Transfermarknaden är lång och det är en känslig och udda tid för alla klubbar. Jag fick veta om Hakimis transfer tidigt, men klubben har lovat mig att laget kommer att vara konkurrenskraftigt. Det finns ett direkt och dagligt samråd med direktören, vi vet var vi behöver ingripa", säger han.

Inzaghi har talat med Romelu Lukaku efter EM som tog slut i kvartsfinal efter förlust mot Alessandro Bastonis och Nicoló Barellas Italien.

”Nu är han besviken över uttåget med Belgien [från EM]. Han är en mycket viktig spelare, han har bidragit med avgörande insatser på planen. Jag tror att hans lagkamrater också har visat att de stödde honom på högsta nivå."

Elefanten i rummet, Christian Eriksen, berördes också av den nya managern.

"Jag pratade med honom innan EM. Jag var mycket ledsen för det som hände. Jag hoppades kunna jobba med honom. Det är uppenbart att han kommer att behöva sin tid, men under tiden har klubben tagit tillfället i akt att värva Calhanoglu, som jag alltid har gillat mycket. Christian måste vila, han kommer att få all den tid han behöver och jag väntar på honom med öppna armar. 

Simone Inzaghi ser inte akuta problem med truppen som den är idag.

"Jag tror att mitt mål kommer att vara skapa kontinuitet med det som redan har gjorts," säger han och indikerar på att det inte händer så mycket i sommare.

Angående pressen att träna en randig klubb så trodde han att det inte skulle bli någon avgörande faktor för hans del. 

"Du kan utsättas för stor press både i Rom och i Milano, om man vill ha det jobbet måste man leva med det varje dag. Jag gillar det, eftersom jag gillar stora utmaningar, och det här är en sådan. Jag har en bra relation med styrelsen och vi kommer att stå starka när det blåser."

Förutom Hakimi kommer ingen viktig spelare att lämna klubben, menar Inzaghi att klubben har lovat honom. 

"De sa till mig att de andra viktigaste spelarna kommer att stanna. Vi behöver få in en ytter, Young och Hakimi är borta. Vi har inte bråttom och jag tror inte att andra klubbar stressar heller."

Han har hunnit prata med Curva Nord, ett möte som han beksrev för den samlade pressen. 

"De var ganska tydliga mot mig, de vill se ett lag som ger allt på planen. Det lovade jag dem att de skulle få se. Med det sagt har vi tydliga mål med säsongen."

Apropå ämnen som engagerar curvan, fick Inzaghi frågan om Derby della Madonnina. 

"Jag vet vad Rom-derbyna betyder för sin stad, jag har sett det med egna ögon. Jag känner förstås till den stora rivaliteten här i Milano. AC Milan är ett bra lag och höll sig i toppen. De har en lysande tränare och det kommer att bli en intressant utmaning att möta dem."

Om Calhanoglu hade han bara bra saker att säga. Reportern som ställde frågan påpekade en del likheter med Luis Alberto, något han höll med om.

"Jag tycker det jag med, han har liknande karaktärsdrag. Han har visat både kvalitet och kvantitet i de möten vi haft mot dem. Han är bra i sin positionering och det är en spelare som jag har haft i tanken länge. Vi kommer förstås att sakna Christian Eriksen som är en väldigt viktigt och bra spelare."

Till vänster kommer han att sätta sin tillit till Federico Dimarco och Ivan Perisic, säger han.

"Dimarco gjorde det väldigt bra i Verona, han har vuxit upp med och i Inter och känner en stor stolthet för att spela här. Vi hoppas på att han ska kunna göra det bra här framöver. Perisic var väldigt bra till vänster under förra året. Det är en viktig spelare som jag väntar på med öppna armar och jag vet att han kommer att göra det mycket bra i vårt system."

Slutligen kommenterade han Interspelarnas prestationer i EM.

"De är redan vinnare, de vann Scudetton. I en trupp behövs vinnare och ju fler titlar du har i truppen, desto bättre. Det är klart att jag hoppas på att Barella, Bastoni och Lautaro ska vinna. Den sistnämnda ska spela final mot Brasilien, jag önskar honom det bästa och att Gli Azzurri ska vinna."

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-07-10 11:03:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?