2020-08-05 21:00

Inter - Getafe
2 - 0

Spelarbetyg: Inter - Getafe 2-0
Ett gäng spelare var snabbt framme och gratulerade Lukaku till ett fint mål, eller tackade de kanske honom?

Inter är i kvartsfinal mot Rangers eller Leverkusen efter att ha vunnit en ganska spännande match mot Getafe. Men Nerazzurris seger var tillslut rättvis och Konrad Grönlund har skrivit dagens spelaromdömen med betyg.

Spelarbetyg är i allra högsta grad subjektiva och ska tas med en nypa salt.

Samir Handanovic 3
Slarvig med insparkar och uppspel, men var med på noterna när han behövdes mellan stolparna. Om han inte slog bort så mycket möjliga uppspel hade betyget snuddat på fyra. Går rätt på straffen som dock går utanför mål. Hade nog kunnat ta den om den var innanför stolparna.

Diego Godin 1
Svårt med uppspelen till en början och slog bort en del passningar. Spelade till slut mest hem. Måste göra det bättre med sina 33 år och alla viktiga för att inte säga avgörande matcher han avverkat under sin karriär. Missade ett riktigt bra läge att göra 2-0 och det var signifikativt för hans kväll. Som pricken på i:et så drog han på sig en klumpig straff genom att ta på bollen med armen.

Stefan de Vrij 5
Lugn och trygg som vanligt och det även när Inter var under press i korta perioder. Inget att klaga på. Täckte upp för en skräckinsats av Godin. Kugge. Klippa.

Alessandro Bastoni 4
Visade direkt vid matchstart att han ville mycket och var riktigt bra. Assisten till Lukakus 1-0 var fantastisk.

Danilo D’Ambrosio 2
Mycket av Danilos passningar och inlägg i denna matchen var dåliga, men under den andra halvleken blev det en ganska markant förbättring i det avseendet. Gjorde nästan ett helt sinnessjukt mål i andra halvlek, då han även generellt spelade upp sig. Är bra på att ta sig in i straffområdet och farlig på fasta. Klart godkänd, men han har gjort bättre insatser på det senaste. Utbytt i den 84:e minuten

Roberto Gagliardini 1
Mer än någon annan i Inter påverkad av Getafes förstapress och håller en generellt låg nivå när han spelar. Bryter inga mönster när han behöver göra det. Är inte säker på att han ens håller för spel i Serie A. Ett måste att göra något åt Contes beroende av honom.

Marcelo Brozovic 2
Inte så aktiv och har inte sin bästa period i Inter, undrar om det har med tveksamheterna som hänt utanför planen att göra. Osynlig då han inte hade bollen mycket, men inte heller några misstag. Utbytt i den 81:a minuten

Nicolo Barella 3
I första halvlek så fick han slita och kämpade hårt, men liksom samtliga på “högersidan” så lyckades han aldrig komma till rätta. I den andra halvleken så lyckades högersidan bättre, förutom Godin. Mer än godkänd, är en mycket viktig spelare och ett fantastiskt förvärv av Inters ledning. Hade Inter vunnit idag utan honom?

Ashley Young 2
När Inter var nerpressade i början så kom inte fram till något konstruktivt. Men när det började vända i matchen så såg det ganska positivt ut för engelsmannen. Dock aldrig nära en poäng eller att skapa några chanser vilket man gärna ser av honom.

Romelu Lukaku 3
Gjorde ett klassmål och bröt dödläget i matchen. Tappade andan liksom alla som tittade under en kort period, men fortsatte spela. Brände ett hundraprocentigt läge med tio minuter kvar. Därför ingen fyra.

Lautaro Martinez 3
Kunde gjort 1-0 i den 25:e när han skapade ett farligt läge på egen hand på ett fantastiskt sätt, men Soria i målet stod för en bra räddning och skapade faktiskt en del under matchens gång. Hände inte så mycket i andra halvlek, men en av de bästa matcherna av honom 2020. Utbytt i den 70:e minuten.

Inhoppare

Alexis Sanchez 2
Inbytt i den 70:e minuten och jobbade hårt hela tiden, men skapade inget särskilt under sitt inhopp. Stod för ett riktigt dåligt chippförsök, men är nästan alltid en nyttig spelare, om än inte en helt avgörande sådan.

Christian Eriksen 4
Inbytt i den 81:a minuten och avgjorde matchen en minut senare. Skapade anfallet själv med en fantastisk passning. Måste berömma att han går in och avgör en mycket viktig match, som han är värvad för att göra.

Cristiano Biraghi -
Inbytt i den 84:e minuten och gjorde inga avtryck på matchen utöver att han filmade till sig en frispark.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-08-05 23:09:00