Spelarbetyg: Atalanta - Inter 0-2
Första matchen i den nya bortatröjan

Inter har spelat sin sista ligamatch för säsongen och slutade på en andraplats i Serie A efter Juventus. 0-2 mot Atalanta i Bergamo blev en läxa för hemmalaget som inte hade förlorat på sjutton matcher. Nedan följer spelarbetyg signerade Rasmus Thorén.

Spelarbetyg är i allra högsta grad subjektiva och ska tas med en nypa salt.

Samir Handanovic 3
Varnad för maskning men gjorde en kompetent match och höll nollan igen.

Danilo D'Ambrosio 5
Nickade in ledningsmålet tidigt i matchen och spelade bra matchen igenom. Var följsam i förvaret och vågade även följa med bra i anfallet när tillfälle gavs. Utbytt i 78:e minuten.

Stefan de Vrij 3
En följsam insats defensivt lät aldrig Atalanta riktigt bli farliga. de Vrij drog dock på sig ett onödigt gult kort i slutet vilket gör att hans missar nästa säsongs premiär.

Diego Godin 3
En bra och stabil insats av den forne klass försvaren som dessutom hade ett flertal viktiga brytningar. Löste dessutom duellspelet mot Duvan Zapata bra, men var klumpig i offensiven.

Alessandro Bastoni 3
Den unge italienaren visar återigen varför han Antonio Conte har förtroende i honom och gör en mycket säker insats defensivt. Utbytt i 77:e minuten.

Ashley Young 5
Matchens lirare utan större konkurrens. Börjar matchen strålande med en fin slagen hörna som resulterar i ledningsmålet redan i första spelminuten, för att sedan trycka in ett fantastiskt 2-0 mål som påminner om engelsmannens glansdagar i Manchester United.

Roberto Gagliardini 1
Fortsätter att vara den svagaste länken inne på mittfältet och håller helt enkelt inte Inter klass som han spelar.

Nicolò Barella 3
Krigade på matchen igenom och gör en bra match trots en mer offensiv position än vad den unga mittfält talangen är van vid. Visar även vilken fin passningsfot han har och slår många nyckelpassningar.

Marcelo Brozovic 3
Kroaten spelade som vanligt i den låga millfälts positionen och är grunden till Inters uppbyggnadsspel där han gör det utmärkt. Tog ett onödigt gult kort i början på andra halvlek.

Romelu Lukaku 1
Väldigt passiv och klumpig med bollen hela matchen. Växte sig in i matchen mer mot slutet men överlag en underkänd insats då vi vet vad han kan prestera.

Lautaro Martinez 3
Inget mål denna kväll för argentinaren, men spelade med mycket energi och bidrog verkligen positivt till Inters offensiv. Utbytt i den 71:a minuten mot Alexis Sanchez.

Inhoppare (matchtid exkl. tilläggstid)

Milan Škriniar 4
Inbytt i den 77:e minuten och visade verkligen vilken defensiv gigant han har möjligheten att vara.