Spelarbetyg: Inter - Leverkusen 2-1
Det blir semifinal för de gamla Unitedspelarna. Det kan dessutom fortfarande bli final mot deras gamla arbetsgivare.

Inter slog Leverkusen med 2-1 i en onödigt spännande drabbning. Det borde varit närmare en storseger än ett kryss, men ibland får man nöja sig med en uddamålsseger. Pazza Inter lös igenom, igen..

Samir Handanovic 3
Förmodligen hade han kunnat göra mer när Leverkusen reducerade, vilket gjorde det till en mycket jämnare match än det kanske borde ha varit. Trots detta gör Handanovic ändå en bra match står för ett par viktiga räddningar i andra halvlek.

Diego Godin 3
En riktigt fin prestation i andra halvlek och hade flest tacklingar (5) på hela planen, men den första halvleken höll på att kosta Inter ledningen.

Stefan de Vrij 3
Liksom Handanovic kanske de Vrij borde gjort bättre på Leverkusens mål och var väl inte i sitt bästa slag, han kan bättre.

Alessandro Bastoni 4
Stod bland annat några riktigt bra brytningar och det såg ut som att han hade spelat på den här nivån hela sitt liv. Byttes ut mot den mer erfarna Milan Skriniar i den andra halvleken men just nu är han bättre än slovaken.

Ashley Young 3
Blev en ganska trevlig afton för Ashley som blev en av matchvinnarna för Inter då han stod för en assist. Bra även defensivt men det är framförallt viktigt att inläggen fortsätter vara av hög kvalitet från honom om Inter ska kunna vinna Europa League.

Danilo D'Ambrosio 2
Var inte bra offensivt och blev varnad efter bara en halvtimme. Helt rätt att byta ut honom eftersom de var ganska farliga på vänsterkanten. Svag tvåa och kanske sämst i Inter idag.

Marcelo Brozovic 3
Kroaten som är en av världens främsta defensiva mittfältare gjorde det bra defensivt och lyckades avvärja hot från exempel Kerem Demirbay och Kai Havertz på ett exceptionellt sätt. Men har haft en lite, lite sämre period och behövde det.

Roberto Gagliardini 3
Den annars hårt kritiserade Gagliardini från hos här på Svenskafans var mycket bättre idag. Italienaren var stabil i dagens match och jagade pliktskyldigt Havertz runt på plan innan han byttes ut för Christian Eriksen. Hade gjort en kasse om det inte vore för Lukakus oavsiktliga block.

Nicolo Barella 4
En fantastisk presentation av italienaren som för utöver ett fint öppningsmål konstant var ett hot offensivt. Bästa mittfältaren i Inter sen skadan, tveklöst.

Romelu Lukaku 4
Matchens lirare, Lukaku var avgörande i båda målen - även om han borde ha gjort fler än bara ett mål. Slog rekord och är den bästa spelaren i Europa League denna sommar.

Lautaro Martinez 3
Argentinarens rörelsemönster hjälpte till att skapa utrymme för Lukakus mål. Hotade en del i den första halvleken och byttes ut med en halvtimme kvar.

Inhoppare

Victor Moses 3
Spännande inhopp. Skickade upp en försvarare på läktaren och kunde gjort ett riktigt snyggt mål, men var också mycket kompetent i defensiven. Bör nog starta nästa match om Conte vill gå efter form. Inbytt i den 59:e minuten

Christian Eriksen 3
Spelade utmanande och bröt mönster i offensiven, något vi verkligen behöver. Inbytt i den 59:e minuten.

Alexis Sanchez 2
Fick en del tid på planen efter att ha bytts in med 26 minuter kvar. Slet och kämpade som vanligt men fick inte till det med bollen.