Inter - Napoli
2 - 0

Spelarbetyg: Inter - Napoli
Danilo D'Ambrosio hade en fin match och gjorde 1-0 för Inter

Inter vann mot Napoli med 2-0 hemma på Giuseppe Meazza och återtog därmed andraplatsen i tabellen före Atalanta. Inter tog ledningen i första halvlek och kontrollerade därefter matchen på ett komfortabelt sätt. Det innebar en mycket sällsynt dubbel mot Napoli denna säsongen med totalt 5-1-

Spelarbetyg är i allra högsta grad subjektiva och ska tas med en nypa salt.

Samir Handanovic 3
En ny nolla för Handanovic som borträknat en farlig retur såg stabil ut i målet.

Danilo D’Ambrosio 4
Han satte säkert 1-0 efter att ha kommit in i straffområdet genom en andrahandsvåg. Stabilt spel i övrigt med ett par fina offensiva rusher.
Spelade sista 30 minuterna som wingback till höger och skötte också det bra.

Stefan De Vrij 3
En trygghet för Interförsvaret både med boll och utan boll. Styrde Inters 3-backslinje ifrån sin mittposition på ett bra sätt och satte inte många fötter fel.

Alessandro Bastoni 4
Väldigt fin med boll och stod för både ett par offensiva rusher samt fina passningar. Lyckades stänga sin vänsterkant på ett väldigt bra sätt.
Bra samarbete med övriga i backlinjen.

Antonio Candreva 2
Täcker mycket ytor men är slarvig i de avgörande lägena. Stod för ett par fina inlägg varav ett ledde fram till 1-0 målet.
Hade stundtals problem med Insigne under första halvlek.

Nicolo Barella 4
Löper kopiöst och är en trygg, bollsamlande punkt på Inters mittfält. Ett hårt defensivt arbete varvades med fina
kombinationer framåt i planen.

Marcelo Brozovic 2
Snudd på underkänd i första halvlek. Spelade sedan upp sig i andra halvlek, när Borja Valero sjönk längre ned i plan
för att försvara Inters ledning.

Cristiano Biraghi  3
Är formstark just nu och är kylig vid den fina framspelningen till 1-0 målet. Lade väldigt fina inlägg matchen igenom.
Slarvade bort ett givet mål precis innan han blev utbytt då han inte förvaltade Borja Valeros fina passning.

Borja Valero 3
Var pigg inledningsvis och ständigt spelbar, men försvann något under matchens gång. Oerhört lugn och fin med boll som vanligt.
Borde fått en assist när Biraghi brände ett öppet läge.

Romelu Lukaku 3
Drog ett tungt lass i muskelkampen mot Koulibaly i Napoliförsvaret. Ser fortsatt ut att vara i bra fysisk form.
Oerhört viktig för Inters spel i rollen som uppspelspunkt och frigör mycket yta för de andra offensiva spelarna.

Alexis Sanchez 2
Jobbar stenhårt i det tysta, men blandar och ger för mycket i avgörande lägen. Varnad.

Inhoppare (matchtid exkl. stopptid)
Diego Godin 2
Inbytt i den 60:e minuten och gör det han ska utan att utmärka sig något speciellt.

Lautaro Martinez 3
Inbytt i den 60:e minuten. Fick göra det så oerhört viktiga 2-0 målet och det gick verkligen se lättnaden. Var inte jätteframträdande i övrigt när Inter
försvarade sin ledning, men gör en otrolig individuell prestation vid målet.