Lagbanner
Spelarbetyg: Roma - Inter 2-2
Romelu Lukaku blev målskytt på straff och räddade Inter

Spelarbetyg: Roma - Inter 2-2

En ny serie på vår sida är här! Från och med kvällens match kommer spelarbetyg att delas ut i samband med matchslut av varje match Inter spelar. Imorgon bitti kommer en postpartita signerade Interredaktionens nya tillskott, Jens Pålsson.

Inter spelade oavgjort efter en rörig match i Rom mot AS Roma. Lagets scudettochanser brändes antagligen i samband med kryssmatchen på söndagskvällen, men det var imponerande att inte förlora en match där alla marginaler var emot Nerazzurri. 
 

Spelarbetyg är i allra högsta grad subjektiva och ska tas med en nypa salt.

1 - Underkänd

2 - Godkänd

3 - Bra

4 - Mycket bra

5 - Världsklass

6 - Javier Zanetti klass - bara för undantagstillfällen


Startelvan

Samir Handanovic 2
Började svajigt och släpper sedan in två mål. Ingen anledning att hajpa insatsen hans. Godkänd eftersom han lite kan göra på första målet. Andra målet svårläst det med. Men släpper likförbannat in två mål på inga chanser alls. 

Milan Skriniar 1
Lite ur position till höger och kan inte försvara lika bra då han har en större roll i spelet. Dåligt ingripande vid Romas 2-1 mål. En direkt orsak till att laget inte vinner idag, men man vet att killen har en högre nivå i sig.

Stefan de Vrij 2
Målnickare efter en kvart och blev sedan självmålssyndare innan halvtid. Inget att lasta honom för egentligen då målet skulle ha dömts bort. Resterande matchen var Serie A:s bästa mittback säsongen 19/20 ändå bra. Bäst i en instabil backlinje.

Alessandro Bastoni 2
Har det ganska svårt just nu och det är ett mirakel att inte Godin går in istället. Inte usel, men absolut inte på samma nivå som de andra två startande mittbackarna. Gör en assist till Lautaro men som blev bortdömt pga offside. Hade det räknats hade det höjt betyget. Utbytt i den 82:a minuten för Danilo D’Ambrosio.

Antonio Candreva 2
Inget vidare offensivt. Men springer mycket och jobbar hårdast, därför kan han sällan vara underkänd i en match. Dock inblandad i första baklängesmålet på ett inte så smickrande sätt. Utbytt efter 67 minuter.

Marcelo Brozovic 2
Seriens bästa mittfältare osynlig för Inter idag. Av någon anledning startade han högre upp i banan än vanligt. Betydligt bättre när han sent i matchen flyttades ner några snäpp

Roberto Gagliardini 3
Han har växt med förtroendet och ser ut att vara i ett bra mode. Lugn med bollen och står för få misstag. Spelar Inter ur press flera gånger. Bättre än de andra mittfältarna och utbytt i den 69:e minuten. Bäst på plan med Alexis Sanchez.

Nicolo Barella 2
Varnad i en situation tidigt i matchen som vittnade om att han inte är i matchform. Timingen lite fel. Han var väl inte dålig för det, men inte alls samma Barella som innan. 

Ashley Young 1
Uträttade ingenting under matchen och han och Bastoni var inte särskilt bra på vänstersidan. Svävar mellan en svag tvåa och en etta. Blir en etta då han inte lyckades med något. Utbytt efter 67 minuter

Lautaro Martinez 2
Ingen vidare form för supertalangen och kommer fel i situationer och tar för många, dåliga bolltoucher. Första halvleken åstadkom han ingenting. Gjorde ett offsidemål i andra halvlek och sedan utbytt med 23 minuter kvar.

Alexis Sanchez 3
I mycket fin form och skiner på planen. Given i elvan framöver, något man kanske inte trodde inför säsongen. Assist nummer sju (!) efter uppehållet, vilket såklart är bäst i Serie A. Dock inte mycket som hände i andra halvlek när Inter behövde det som mest. Därför ingen fyra.

Inhoppare (matchtid exkl. tilläggstid)

Cristiano Biraghi 2 (23 min)
Svårbedömda 23 minuter och blir därför en tvåa. Har knappt boll och gör det han ska när han har den.

Romelu Lukaku 3 (23 min)
Gör ett mycket viktigt mål om än på straff. Iskall i avslutslägen, i detta fall en straff. Rekordmånga mål i Serie A-historien på bortaplan i sin första säsong. Ett udda rekord men ändå imponerande! 

Victor Moses 3 (23 min)
Fixar straffen genom att vara så påpasslig som han kan vara ibland. Kanske dags för en start härnäst?

Christian Eriksen 2 (21 min)
Fick knappt ha bollen. Därför får han samma betyg som Cristiano Biraghi.

Danilo D’Ambrosio - (8 min)
Spelade för kort tid för att bedömas

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-07-20 00:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?