Lagbanner
Tankar efter förlusten mot Bologna
Eriksen behöver visa klassen i svartblått.

Tankar efter förlusten mot Bologna

Inter lyckades förlora hemma mot Bologna trots spel i numerärt överläge där man i en 1-0 ledning får en straff som Martinez bränner. Detta måste anses vara någon form av lågvattenmärke för säsongen.

Efter att ha bevittnat ännu en “Pazza Inter” insats, denna gång under Antonio Conte, kände jag att det var läge att få ner några ord i en artikel. Jag började tänka på vilka spelare som är världsklass i den här truppen och vilka som inte bör finnas i en trupp som ska slåss om titeln. Med denna artikel ska jag ge ett försökt att ranka spelarna i den befintliga truppen för att se vilka som sticker ut såväl positivt som negativt. Den kompletta listan med 1-5 rankingen (där 5 är bäst) finner du längst ner i artikeln.

Jag upplever att det bara finns fyra riktigt bra spelare i dagens trupp. Dessa är Lukaku, Skriniar, De Vrij och Eriksen. Den sistnämnde har ännu inte bevisat vad han kan i Intertröjan men har under många år visat sin klass i Premier League. Lukaku har gjort en väldigt imponerande första säsong och bidragit med såväl bra spel som mängder av mål. Skriniar och De Vrij har haft en konstant hög nivå genom hela säsongen.

Tittar man på spelare som jag rankar snäppet under så återfinns namn som Bastoni, Barella, Sensi, Brozovic och Martinez. Dessa finns inte med överst på listan av olika anledningar. Jag anser att Bastoni har varit väldigt imponerande framförallt på grund av hans unga ålder. Det är dock inte en färdig spelare men potentialen finns där helt klart. Barella har varit bra men inte bidragit tillräckligt mycket i offensiven för att platsa högst upp på listan. Sensi hade en fantastisk höst men har varit skadad så pass mycket att det inte går att ge honom ett högre betyg. Även där finns en otrolig höjd om han kan få vara skadefri. När det gäller Brozovic så är det en riktigt bra fotbollsspelare stundtals, men där lägstanivån är för låg. När det gäller Lautaro Martinez så finns det enorm potential, frågan är bra om han kommer att ta klivet eller inte. Det saknas en del mål för att han ska kunna nå hela vägen upp på min lista.

Tittar man ytterligare ett snäpp längre ner hittar vi spelare som Handanovic, Godin, Young, D’Ambrosio, Sanchez och Candreva. Även här finns det kvalitet och stundtals mycket bra prestationer. Problemet är att de ofta är väldigt svårt att veta vilken spelare man får. Ta Handanovic som exempel där man kan få otroliga räddningar men även väldigt enkla misstag. Även Candreva har en fin höjd men har väldigt svårt med beslutsfattandet där det allt för ofta blir avlsut från omöjliga lägen istället för tydliga passningar.  Godin och Young har sett sina bästa dagar även om de kan bidra en hel del. När det gäller D’Ambrosio så är han helt klart en stabil spelare som kan spela både som mittback och ytterback. Sanchez hade en väldigt fin höjd under tiden i Arsenal där han var lysande säsongen 2016/2017. Det har gått ett gäng år sedan dess.

Om vi går ännu längre ner på listan så skulle jag vilja placera spelare som Asamoah, Biraghi, Gagliardini, Vecino, Moses och Valero. Dessa är spelare som jag har mycket svårt att se i en trupp som vinner ligan. De håller helt enkelt inte en tillräckligt hög nivå för att kunna bidra i ett italiensk topplag. Jag kan absolut se spelare som Biraghi och Gagliardini göra bra insatser i ett mittenlag. Moses kan glimta till men tar alldeles för många felbeslut.

Längst ner på min lista placerar jag namn som Padelli, Ranocchia, Agoume och Esposito. De två sistnämnda är längst ner på listan då jag anser att de bör spela i primaveralaget. Dessa spelare ska inte kunna tillhöra en trupp som ska slåss i toppen. De ska antingen vara utlånade eller stå på tillväxt i de egna leden. Det finns inte tillräckligt med matcher (i A-laget) där de kan få den speltid som de behöver. När det gäller Padelli och Ranocchia så ser jag inte att de har någonting att tillföra laget tyvärr.

Om man blickar framåt (2020/2021) utifrån denna lista och bara skulle nöja sig med spelare som blivit rankade näst högst upp eller högst upp så skulle en startelva (3-4-1-2) se ut såhär:

X

Skriniar, De Vrij, Bastoni

X, Barella, Brozovic, X

Eriksen

Lukaku, Martinez

I ovanstående lag saknas tre positioner då dessa inte kan fyllas med någon spelare från dagens trupp om man ska följa den presenterade rangordningen. Jag tror dock inte att man kommer att byta ut Handanovic inför nästa säsong. Med detta sagt så blir det väldigt tydligt att det är på kanterna som Inter saknar kvalitet. I dagarna gjorde man klart med Hakimi från Real Madrid (varit utlånad till Dortmund). En utmärkt värvning av en spelare i världsklass som fyller en lucka på högerkanten. Det som återstår är därmed att säkerställa ytterligare en toppvärvning för vänsterkanten. På den senaste tiden har jag hört namn som Palmieri och Alaba. Där ser jag endast den sistnämnde som en spelare som höjer laget på den kanten. Man har tagit in för många “mittenspelare” (exempelvis Biraghi) som inte lyft laget till de höjder man strävar efter. Jag hoppas därmed att man lyckas locka till sig en vänsterback i klass med Hakimi för att en gång för alla lösa problematiken med kantspelet.

Utöver detta så behöver man förstärka truppen. Det håller inte att byta in spelare som Borja Valero och Vecino om man vill förändra en matchbild. Man måste bredda truppen med spelare som kan göra skillnad om man ska kunna vända på matcher och ta tre poäng istället för att få nöja sig med ett kryss. En bred trupp med spelare av hög kvalitet blir även ett måste om man vill lyckas ute i Europa.


Min (högst subjektiva) ranking:

5: Lukaku, Skriniar, De Vrij och Eriksen.

4: Bastoni, Barella, Sensi, Brozovic och Martinez.

3: Handanovic, Godin, Young, D’Ambrosio, Sanchez och Candreva.

2: Asamoah, Biraghi, Gagliardini, Vecino, Moses och Valero.

1: Padelli, Ranocchia, Agoume och Esposito. 



Forza Inter!
 

Magnus Wecksell2020-07-06 00:12:04
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?