Lagbanner
Transferspecial: Christian Eriksen é Interista
Christian Eriksen i Tottenhams dress

Transferspecial: Christian Eriksen é Interista

Inter har fått sin drömvärvning. Efter många om och men har Christian Eriksen landat på Linate, gjort sin obligatoriska läkarundersökning samt presenterats för klubben. Under en längre period har han tillhört Premier Leagues elit, inte minst vad gäller framspelare. Den danska mittfältaren har skrivit ett långt kontrakt och kommer förhoppningsvis att ha sina bästa år att se framemot i den svartblåa tröjan. Den ultimata lekkamraten till Lautaro Martinez och Romelu Lukaku är kommen.

Vid det här laget vet alla vem Christian Eriksen är. Dansken har varit en av världens mest dominanta offensiva mittfältare under en längre period och är högt upp på tidernas assistliga i Premier League. Under sina år i den engelska huvudstaden så har han varit en talisman för allting som Tottenham lyckats åstadkomma. I våras var laget i en överraskande Champions League-final under Mauricio Pochettino, som sedan dess hunnit med att både förlora den samma och senare få sparken ett dryga halvår senare. Sedan José Mourinho kom till Spurs har Eriksens speltid varit närmast minimal, och det kan inte förklaras av att någon annan varit för bra. Laget verkar bara ha blivit sämre och under det senaste halvåret förefaller något ha gått fel mellan pojken med guldfötter och klubben som han blivit man i. 

Nu blir Christian Eriksen en i mängden av tidigare Premier League-spelare i Internazionale, en klubb som alltid varit angelägna att ha många internationella inslag. Med andra ord blir det inte bara en förstärkning personellt, utan även erfarenhetsmässigt, fotbollsspråkligt och ur ett mångsidighets perspektiv. Om det är något som den här klubben behöver är det kvalitet av internationellt snitt och det är viktigt för att inte halka efter i toppstriden, omedelbart. Nerazzurri har lyckats knyta åt sig en spelare som härmed blir Serie A:s mest värdefulla spelare. Hans ankomst blir också en ändring i Inters lönestruktur, då Eriksen ryktas få en lön på 100 miljoner kronor. Utan tvekan blir han den bäst betalda spelaren i truppen och det återstår att se hur det landar hos resten av laget.

Men det vore tråkigt att fokusera på orosmolnen en dag som denna, 61 mål och 73 assister på 226 matcher för Tottenham lovar stora saker. Var i Antonio Contes komplexa system skall Eriksen få plats, undrar ni? Någonstans så får nog Stefano Sensi känna sig hotad och den lite mer offensiva rollen på tremannamittfältet är garanterat danskens om han vill ha den. En stor spelare är här för att stanna och det blir oerhört spännande att följa honom i fotbollens färgstarkaste liga, på de allra vackraste spelplatserna. Där han blir en ny pjäs i ett schackparti som börjar likna något, på riktigt.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-01-28 17:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?