Lagbanner
Ufficiale: I Campioni d'Italia anställer Simone Inzaghi
Mister Inzaghi

Ufficiale: I Campioni d'Italia anställer Simone Inzaghi

En av fotbollsvärldens mest spännande tränare har skrivit kontrakt med de italienska mästarna över juni 2023. Simone Inzaghi har gjort under med en medioker spelartrupp i Lazio, men lagets framsteg tog ett par steg tillbaka i år. Frågan är om han är redo att ta över ett av världens bästa lag och försvara lo Scudetto?

Antonio Conte har lämnat Inter och detta efter två väldigt positiva år. Bokslutet efter 2019/2020 var en mindre besvikelse, men det var väl kanske främst eftersom laget var så nära en titel i alla tre turnerningar och att det trots allt slutade i ännu en titellös säsong. 2020/2021 har Inter gjort slarvsylta med Serie A och det är här Simone Inzaghi ska ta vid. Under Contes första år var Simone Inzaghi en av få tränare som faktiskt rent taktiskt överglänste Antonio Conte. Både i inbördes möten och i tabellen. Länge såg det ut som att Lazio skulle utmana Juventus om titeln, men i slutändan slutade huvudstadslaget på en fjärdeplats och Inter tvåa.

Simone Inzaghi har en fantastisk trupp till förfogande och nu väntar vi spänt på att få se om Inter kan få ut ännu mer av laget med en ny tränare. Hellre en motiverad och hungrig manager än någon som Conte, som inte längre trodde på projektet.

Interredaktionen välkomnar mister Inzaghi till klubben och hoppas på fortsatta framgångar. Den enda frågan vi ställer oss är om han är redo för det här steget.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-06-03 13:31:35
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?