2 - 3

Un giorno dopo: Borussia M´gladbach-Inter
Inter firar ett av målen mot Borussia M´gladbach

Efter att bara ha spelat in två poäng på de fyra inledande gruppspelsmatcherna så reste Inter till Tyskland och Mönchengladbach med kniven mot strupen. Det var vinna eller försvinna som gällde för nerazzurri, något som man lyckades göra, men det satt långt inne.

Inter inledde matchen likt den man spelade mot Sassuolo i helgen, övertygande. Första halvtimmen var det svårt att förstå hur Inter kunde ligga sist i gruppen och Borussia först. Det ska dock tilläggas att Borussia gjorde det enkelt för Inter att stå rätt då bolltempot inte imponerade från tyskarna. Efter dryga kvarten kunde Inter också få utdelning för sitt spelövertag då Darmian dunkade in 1-0. Efter ledningsmålet så fortsatte bortalaget att trycka på och man både kunde och borde gjort ett mål till åtminstone. Men istället så växte Borussia in i matchen och kunde till slut kvittera, något som faktiskt var välförtjänt då de dominerade den sista kvarten av halvleken. För mig är det helt orimligt att fortsätta rulla boll långt ner i backlinjen i skeden av matcher där motståndarlaget bara fortsätter att erövra den högt upp. Här ser jag hellre att Inter spelar på resultat de sista tio minuterna av halvleken.

Som Gazetta dello sport skrev så var det dags för LuLa att visa vägen för de blåsvarta, något de gjorde och framför allt belgaren. Efter en timmes spel så bröstade Lukaku läckert ner bollen till Il Toro som skottfintade förbi en försvarare för att sedan placera bollen i stolpen. Bara minuter senare skulle Lukaku göra ett mål som beskriver honom som spelare. Han kunde efter att Gagliardini vunnit boll peka vart han ville ha den, höll undan en försvarare som om det vore en junior och sen kliniskt dunka in bollen vid den vänstra stolproten. När han använder sin kropp på det sättet finns det inte många, om ens någon, som kan stå i vägen för honom. I den 72:a minuten skulle Lukaku utöka efter ett läckert förarbete av inhopparna Sanchez och Hakimi. Där och då var det nog många som räknat in tre poäng, men ett otroligt onödigt bolltapp på mitten från Sanchez gjorde att Borussia kunde reducera via Plea. Att tappa bollen i det läget som Sanchez gör är långt ifrån acceptabelt, något som chilenaren själv vet om då han tydligt visade ånger och frustration. Att det sedan behövdes en VAR-granskning för att säkra de tre poängen är ett underbetyg. Men de viktigaste är att de tre poängen trillade in på kontot och att man nu kan ta sig till slutspel, något som ändå måste ses som ett måste i en grupp som denna.

Nu väntar Bologna på hemmaplan, något som även det ska innebära tre poäng. Det har hänt mycket sedan en vecka tillbaka då allt kändes uppgivet. Nu är vi helt plötsligt med i titelracet och har även chans på att nå åttondelsfinal i Champions League. Förutsättningarna är att Inter måste vinna mot Shakhtar samtidigt som antingen Real Madrid eller Borussia M´gladbach vinner matchen dem emellan,

Tre heta takes

Lukaku en stridsvagn
Den matchen som belgaren står för är så löjligt bra. Han agerade target på ett lysande sätt och skarvade skickligt vidare bollarna eller tog ned dem själv. Otroligt nyttig i Inters uppspel och är naturligtvis den absolut farligaste framåt också. Gör två mål och det första är det inte många andra som kan göra på samma sätt. En av världens mest underskattade spelare, håller absoluta världsklass!

Darmian fortsätter förvåna
Det var inte många som jublade när Darmian presenterades och det med all rätt. Han var direkt svag i sin sejour i United och var medioker i Parma. Nu håller han på att sätta Hakimi på bänken. Även om jag är övertygad om att platsen till höger kommer vara Hakimis inom sin tid.

Tveksam matchcoachning från Conte
Att med en ledning att säkra upp så begriper jag inte varför man väljer Perisic som ersättare till Young. Hade varit rimligare att byta in D´ambrosio att stänga ned vänsterkanten. Det här var ett byte som hade kunnat kosta eventuellt evencemang. Med det sagt så vill jag att vi som håller på nerazzurri faktiskt fokuserar på det positiva nu, vilket ändå är en del.