Lagbanner
2020-10-24 18:00

Genoa - Inter
0 - 2

Un giorno dopo: Genoa-Inter
Bild på Barella från tidigare under säsongen.

Un giorno dopo: Genoa-Inter

Inter som varit inne i en något svagare period stod efter gårdagen åter som segrare för första gången på de fyra senaste matcherna och det efter att ha slagit Genoa på bortaplan. En gedigen försvarsinsats var det som bäddade för de efterlängtade tre poängen.

Det var Inter som tog tag i taktpinnen och hade mycket boll i den första halvleken. Men med ett lågt bolltempo så kunde ett lågt stående Genoa hålla Inter borta från sitt eget mål. När domarvisslan ljöd för halvlek så hade ingen av lagets målvakter tvingats till någon räddning, något som förklarar hur tillknäppt det faktiskt var.

Att en spelare som Eriksen inte kan luckra upp ett lågt försvar eller hitta de rätta ytorna är underkänt. Jag och många andra som tyckte att dansken var bra i Champions League såg tyvärr igår ut som han gjort under majoriteten av sin sejour i Inter, iskall.

I den andra halvleken så spelade Inter upp sig, det utan att hota särskilt mycket dock. Det skulle visa sig att en inhoppare var det som krävdes för att hitta igenom hemmaförsvaret. Sex minuter var det Barella behövde innan han elegant kunde spela fram till Lukaku som inte kan sluta göra mål. Belgaren tog emot bollen, skottfintade sig förbi sin bevakning och dunkade sedan in bollen i det bortre krysset.

Något som ofta hänt under Contes styre är att laget tappar ledningar, men i den här matchen så var Genoa faktiskt aldrig nära och Handanovic kunde lämna Stadio Luigi Ferraris utan att ha behövt använda handskarna. Men det var ändå, naturligtvis, både skönt och viktigt att utöka ledningen. 2-0 målet kom dryga kvarten efter det första och denna gång var det D´Ambrosio som kunde nicka in slutresultatet efter en skarvnick av Ranocchia.

Nu riktar vi våra blickar åter mot Champions League och Shakhtar Donetsk. Det råder inga tvivel om att Shakhtar är ett lag som Inter ska vinna över, samtidigt så fick vi se Shakhtar imponera stort när de besegrade Real Madrid tidigare i veckan.

Forza Inter!

Tre heta takes
- Det var förvånande Ranocchia som var planens gigant igår, något som gör att han förtjänar mer förtroende framöver. Däremot så spelade han i De Vrijs roll och har otroligt svårt att se De Vrij flyttas ut till en kant. Jag ser gärna att Ranocchia prövas som mittbacken till höger i Contes trebackslinje. 

- Eriksen fortsatt under isen. Det är flera gånger insatser från dansken fått en att åter börja tro på honom, men sen står han för en svag insats i matchen efter. Jag ser inget hellre än att han kommer igång och lyckas i Inter, men vet inte heller hur länge det är rimligt att betala hans ofantligt höga lön om inte spelet lyfter snart.

- Ett matchavgörande inhopp av Barella. Tycker det tydligt syns att han behövs på mittfältet med sitt enorma driv, vilja och hjärta. Utöver att täcka enorma ytor av planen så har han faktiskt en underskattad passningsfot, något han visade upp efter sex minuter på plan. DUNDERGIVEN på mittfältet.

Filip Barkman2020-10-25 19:26:45
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?