Un giorno dopo: Inter-Bayer Leverkusen
Bild från tidigare under säsongen när laget firar ett mål.

Inter kvalificerade sig till semifinal i Europa League efter att ha besegrat Bayer Leverkusen med 2-1. Det var inget snack om vilket lag som var det bästa på Dusseldorf Arena, men på grund av slarv i flertalet avslutslägen från Inter så blev matchen spännande trots allt. Nu väntar vinnaren av Shaktar Donetsk och FC Basel i seminfinal för Inter.

Inter var laget som var snabbast ur startblocken och man kunde tidigt skaka om Bayer Leverkusen med tidiga bollvinster på offensiv planhalva. Ledningsmålet skulle komma efter dryga kvarten då bollen hamnade hos Barella som behärskat och elegant placerade in 1-0 med högerfotens yttersida. Fem minuter senare skulle Inter utöka till 2-0. Det belgiska ångloket, Lukaku, kunde med kraft forcera in ett mål som gjorde att han nu lämnar Alan Shearer och står som ensam rekordhållare när det kommer till gjorda mål i antal matcher i följd. Nio matcher i rad har Lukaku nu nätat i Europa League, hatten av!

Lukaku är för tillfället, och varit stora delar av säsongen, helt ostoppbar. När han använder sin kropp och styrka påminner det om skolgårdsfotboll när någon från flera årskurser högre möter någon yngre. Superlativen räcker inte till när man försöker beskriva hans debutsäsong i den blåsvarta tröjan.

Det enda onda man kan säga om Lukaku i matchen var att han borde ha punkterat matchen redan i den första halvleken. Helt fri kom han mot Hrádecký i Bayermålet, men en fin parad på ett halvbra avslut gjorde att ställning då förblev 2-0. Bayer Leverkusen skulle, efter en tilltrasslad och slumpartad situation, reducera till 2-1. Vilket även förblev resultatet efter den första halvleken.

Matchens andra halvlek var inte helt olik den första. Bayer Leverkusen hade mer boll än Inter, men skapade varken många eller bra målchanser. Det var imponerande att se Inter spela ur sig Leverkusens höga press. Tycker inte Handanovic får den cred som han förtjänar vid uppspelstillfällen där han är både kylig och pricksäker. Trots att det bara skiljde ett mål mellan lagen så kändes det aldrig riktigt farligt. Det underbetyg jag kan ge till Inter är att man inte lyckas göra fler mål.

Nu väntar en semifinal där man kommer gå in som stora favoriter till att gå till final, oavsett om det blir Shaktar Donetsk eller FC Basel i semifinalen. Jag hoppas att Conte väljer att byta ut några av namnen i startelvan. Gagliardini verkar för tillfället vara immun från att sitta bänk, trots att han gång på gång visar på dåliga insatser. Där ser jag gärna Eriksen få spela från start, det han uträttade på sina 30 minuter han fick var betydligt mycket bättre än vad Gagliardini levererade på dryga timmen. Även om Sanchez inte gjorde sitt bästa inhopp under gårdagen så tycker jag att han ska få spela istället för Il Toro som fortsätter ha det tufft.