Lagbanner
2021-02-14 20:45

Inter - Lazio
3 - 1

Un giorno dopo: Inter - Lazio
Glädjescener när Inter gjorde 3-1 mot Lazio.

Un giorno dopo: Inter - Lazio

Efter att både Milan och Juventus förlorat sina matcher så hade Inter chansen att gå upp i serieledning, något man gjorde efter 3-1 hemma mot Lazio. Det var ett lysande kontringsspel som la grunden till segern. Om mindre än en vecka väntar det hetaste Derby della Madonnina på länge.

Bortalaget var de som direkt tog tag i matchen på Giuseppe Meazza och Nerazzurri rörde knappt bollen de åtta inledande minuterna. Det kändes som att Inter eventuellt var tagna av stundens hetta och allvar, men laget skulle växa in mer och mer i matchen. Efter 20 minuters spel så pekade Michael Fabbri, domaren för kvällen, på straffpunkten efter att Hoedt gjort ner Lautaro. Känslan först var att straffen var tveksam, men efter några repriser kunde man fastslå att Hoedt kapat Lautaro med sin bakre fot innan han tog bollen. Lukaku fick stå med bollen i sina händer ett tag innan straffsparken bekräftades från VAR-rummet och rullade sedan in bollen i mål när domarpipan åter ljöd. Ett mål som kanske inte var rättvist sett till matchbilden, samtidigt som Lazio hade svårt med att skapa chanser.

Utökning skulle komma i halvlekens slutskede och återigen så var det belgaren som målade. Ett mål som innebar att han stått för 300 mål i karriären, något som bara är att lyfta på hatten åt! Det var sannerligen inte det snyggaste från varken hans eller Inters sida. Lukaku fick turligt nog bollen framför sig och kunde trycka in 2-0 efter att bollen styrts på Lazio-spelare när Brozovic bröt bollen högt upp i banan. Min känsla var att bortalaget gick rakt i Contes och Inters fälla när man trillade boll i höga utgångspositioner. Inter är ett av de lag som utan att ha boll kan kännas kontrollerande och som från ingenstans kontra till sig bra målchanser, något gårdagen visade prov på.

Den andra halvleken fortsatte att präglas av fint Lazio spel, men huvudstadslaget hade svårt att få fram några vassa chanser. Den första målchansen i halvleken skulle falla till Inter efter en otrolig felpass från Acerbi som landade hos Lautaro, men en aningen hård passning till Hakimi gjorde det möjligt för Parolo att hinna dit med ett täckande ben. På den efterföljande hörnan kunde bortalaget, för ovanlighetens skull, kontra på Inter och lyckas vaska fram en frispark i bra läge. En svag frispark styrdes, med tur, av Escalante och ställde en jubilerande Handanovic och reduceringen var ett faktum. Vid det skedet så kändes det typiskt Inter. Istället för att göra 3-0 i anfallet innan så skulle man släppa in ett mål och ha 2-1 med dryga halvtimmen kvar på klockan.

Innan Inter hunnit börja darra efter reduceringen så skulle man istället utöka ledningen och på vilket sätt man gjorde det! Den fullkomligt överlägsna, när det kommer till fysiken, Lukaku skulle efter att ha fått en boll av Brozovic explodera likt Petter Northug på ett upplopp innan han frispelade Il Toro. Den råstyrka som belgaren visar upp där är inte annat än löjlig och det är svårt att klandra en chanslös Parolo som inte alls hängde med. Målet ges naturligtvis till Martinez, men tack vare Lukakus förarbete. Segern var aldrig hotad efter det målet och faktum är att det var Inter som var närmast att göra ytterligare mål.

Att det är det blåsvarta laget från Milano som är omgångens stora vinnare råder det inga tvivel om. Nu placerar sig laget en poäng framför Milan och åtta framför Juventus som dock har en match mindre spelad. Inter har möjligheten att göra ett litet ryck redan om sex dagar då det åter är dags för Derby della Madonnina, det hetaste derbyt på många, många år. Inter går i mina ögon in som favoriter i såväl derbyt som titelstrid, men Milan ska inte underskattas och Juventus ska inte glömmas bort.

Forza Inter! Mot Scudetton!!

Tre heta takes
Lukaku bäst i världen på att utnyttja sin kropp
Det här är en punkt som nämnts förut, men det går inte nog att understryka hur skicklig han är på att använda sin kropps styrka och snabbhet. Det ser verkligen ut som att han möter yngre ungar på en skolgård när han rycker förbi motståndare. Han gör dessutom två mål idag, visserligen inga supersvåra aktioner men ändå starkt och viktigt. I mina ögon är Lukaku den viktigaste spelaren i laget, tätt följd av Barella. Det andra målet tog dessutom upp Lukaku på 300 mål i karriären, en milstolpe som endast en viss Lionel Messi varit yngre än honom att uppnå. 

Handanovic med 500 matcher
Nu är det bara en enda spelare som inte kommer från Italien som har fler matcher än Handanovic i Serie A, nämligen Zanetti. Att under så lång tid stå mellan stolparna i samma liga och lag är imponerande. Målvakten har under den senaste tiden fått utstå kritik emellanåt, befogat i vissa lägen och kanske aningen hårt ibland. Igår ställdes han visserligen inte på några större prov men gör det han ska och signalerar ett lugn med sina skickliga fötter i uppspelen.

Har det äntligen vänt för Eriksen & Perisic?
Känslan hos oss supportrar har varit att de båda spelarna inte visat upp många procent av det man vet att de besitter. Något som varit otroligt irriterande. Men den senaste tiden, inte minst igår, så har de båda tagit tag i situationen och kanske insett att de kan få spela i ett titelvinnande lag. Eriksen är den som ändrat sitt sätt att spela på mest under säsongen. Dansken la ner otroligt många meter i defensiven, något som kanske inte präglat honom som spelare tidigare. Även Perisic var lysande i det defensiva spelet igår och börjar visa varför han ska husera i Contes startelva. Det finns däremot än mer att hämta från de båda offensivt, något jag både tror och hoppas att de kommer visa.

Ser ni Inter som favoriter till scudetton? Står de pall mot Milan på söndag?

Filip Barkman2021-02-15 12:47:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?