Lagbanner
2020-09-26 20:45

Inter - Fiorentina
4 - 3

Un giorno dopo: Pazza Inter - Fiorentina 4-3
Glädje efter Lautaros kvittering i den första halvlekens slutskede.

Un giorno dopo: Pazza Inter - Fiorentina 4-3

Inter vann en tokig match mot Fiorentina där många brister visade sig i försvarsspelet. En svårsmält match gav tre premiärpoäng för Inter. Nytt för i år på Interredaktionen: Spelarbetyg utgår och istället kommer ni kunna läsa om våra hetaste takes från matchen i våran postpartita.

Inter ställde upp med en något udda elva och Fiorentina tog ledningen nästan direkt i matchen då Cristiano Biraghi slog ett fantastiskt inlägg mot Christian Kouamé som i väggspel med Bonaventura fick avsluta fri med Samir Handanovic. Ett mål som kom efter flera missbedömningar från Interspelare. Men det var inte så att Fiorentina dominerade i starten utan de visade sig farliga i omställningar.

I den 7:e minuten blev Nicolo Barella varnad. Det måste sägas att det var mycket i den första halvleken som var oroande. Till en början såg inte trebackslinjen synkad ut. Danilo D’Ambrosio hade det tufft med Ribery och Kolarov såg också lite skakig ut. Redan inom de första tjugo minuterna av matchen så fick Samir Handanovic rädda sitt lag flera gånger. I den 19.e minuten fick Inter straff men domaren tog bort den efter VAR-granskning. Tungt för Inter men det var en korrekt bedömning. 

Inter spelade sig in i matchen successivt och gjorde totalt sett en rätt så likgiltig första halvlek men när Lautaro Martinez kvitterade i den andra stopptidsminuten var det rättvist. Barella drev upp bollen och han hittade Lautaro som från utanför straffområdet skruvade in bollen på ett mycket fint sätt. Efter kvitteringen så blåstes halvleken av. Fiorentina försvarade sig väl och tvingade ju bland annat Lautaro till att avsluta utanför straffområdet. 

I den 52:a minuten får Lautaro iväg ett avslut som gick via Ceccherinis fot in i mål, lite tur då avslutet hade gått utanför utan försvararens touch. Ett mål som gick ner som självmål. Viktigt, givetvis för Inter. Men det höll inte länge då Franck Ribery skulle skapa stor problem för Inter. Han fintade bort både Bastoni och D’Ambrosio och hittade Gaetano Castrovilli i mitten.

I den 62:a minuten kom Dusan Vlahovic in för målskytten Kouamé och även Borja Valero i Giacomo Bonaventuras plats. Han fick varma applåder av den lilla supporterskaran på Meazzan när han kom in för uppvärmning. Efter bytena kom ett nytt ledningsmål för Fiorentina efter att Ribery på ett helt otroligt vackert sätt frispelade Federico Chiesa. En spelare som gjorde en helt fantastisk insats totalt sett. Defensivt och offensivt. I den 68:e minuten blev han sedan utbytt, om vi får hoppa i tiden. Något som definitivt förstörde för Viola.

Som en direkt effekt av det kom Achraf Hakimi in för Ashley Young. Ett efterlängtat inhopp. Stefano Sensi kom också in för en ganska anonym Christian Eriksen. Det skapades en del lägen för Inter att kvittera, anförda av Stefano Sensi och kantspelarna. Men kvitteringen skulle dröja ganska länge. Borde definitivt ha blivit ett par mål från Romelu Lukaku denna afton, men Dragowski stod emot väl, länge.

Nicolo Barella sköt också ett skott som krävde en spektakulär räddning strax därefter. Det var dags för Arturo Vidal att göra sin Interdebut och in kom även Radja Nainggolan för sin comeback. Ut gick Nicolo Barella och Marcelo Brozovic. Strax därpå kom även Alexis Sanchez in istället för Ivan Perisic.

Med Achraf Hakimi, Radja Nainggolan och Arturo Vidal i laget så tog man flera kliv framåt och var skarpa offensivt. Men det kunde ha varit kört redan i den 80:e minuten, då Dusan Vlahovic definitivt borde ha avslutat bättre, fri med målvakten. Skottet gick långt utanför mål. I den 83:e minuten kom sedan Patrick Cutrone in för Franck Ribery. Och därmed var Fiorentinas två bästa spelare utbytta. 

Senare i 87:e minuten hittade Alexis Sanchez ut till Achraf Hakimi på kanten som skickade in den till Lukaku som nickade in bollen. Äntligen! Men det var inte slut där utan Danilo D’Ambrosio fullbordade vändningen bara minuten senare. Sensi slog en hörna till Sanchez som smällde in ett riktigt bra inlägg. Världens bästa Danilo behövde bara sätta pannan till. Och det var helt plötsligt ledning för Inter igen. Sedan höll man undan och löste en viktig premiärseger.

Inter vann en galen match. Pazza Inter. Tack Alexis Sanchez!

Tre heta takes

Förresten, Milanistin Jesper Hussfelt. Serie As bästa försvar förra säsongen var Inters, inte Fiorentinas. Förhoppningsvis blir det bättre med Milan Skriniar och Stefan de Vrij i laget. Kan vara bra att veta när man sitter och pratar inför hela Sveriges befolkning. 

Fiorentina ser starka ut och mitt tips om att de ska utmana topp 7 känns rimligt. Franck Ribery är lika het som förra våren igen.

Alexis Sanchez och Achraf Hakimi räddade matchen från bänken. Men Ivan Perisic förtjänade inte att bli utbytt. I efterhand så kan det ses som ett bra beslut, men han gjorde ett förtjänstfullt jobb på kanten. På andra kanten så ska Hakimi ta Youngs plats i elvan, så är det bara.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-09-27 13:45:47
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?