Catena Arena, 2020-09-19 18:00

Rögle - Linköping
6 - 4

Islossning mot Parma

Islossning mot Parma

Målen trillade för ovanlighetens skull in i rätt bur.

Parma är sedan länge avhängda i Serie A och kommer ramla ur som ohotad jumbo. Cagliari ligger också pyrt till i tabellen men har fortfarande chansen att rädda sig kvar.

Albin Ekdal inledde målskyttet för hemmalaget efter bara tre minuter under måndagens sena ligamatch. Svensken gör sin målbästa säsong i klubben men det är förmodligen inget mittfältaren glädjs åt i dessa tider.

Anfallaren Diego Farias ökade på till 2-0 innan kvarten var spelad, brassens sjätte för säsongen vilket gör honom till lagets bästa målskytt. En talande bild som visar att Cagliari saknat en riktig målspruta i år trots att materialet finns där.

Gästerna från fastlandet hade inte mycket att hämta på Sardininen och innan halvtid kunde Paul-José M'Poku pricka in 3-0.

-- -- --

Parma vann skotten denna afton med 21-11 men effektiviteten var inte där, enbart tre gick mot Zeljko Brkics ramar. Desto bättre gick det för "Nya Cagliari" som fick utdelning på fyra av sju skott mot mål.

Kroaten Duje Cop fastställde slutresultatet till 4-0 i den 63:e minuten. En anfallare som vaknat till liv nu på slutet och kan bli den som förhoppningsvis skjuter klubben kvar i Serie A.

Närmast väntar ligamästarna Juventus på bortaplan. En tuff uppgift som inte kommer i rätt tid när säsongen snart är slut. Fansen får hoppas att Cagliari upprepar bedriften från januari 2009 när Juve slogs tillbaka på ett kyligt Stadio Olimpico i Turin. Anförda av Massimo Allegri vann sarderna med 3-2 efter mål av Biondini, Cossu och Matri.

Det nya tränarparet, Gianluca Festa och David Suazo, verkar ha ingjutit nytt mod i laget efter en turbulent säsong som gått i fel bokstavz tecken. Nu finns det ingenting att förlora - gasen i botten på lördag!

*** *** ***

Cagliari - Parma 4-0 (3-0)
1-0 Albin Ekdal, 3´
2-0 Diego Farias 14´
3-0 Paul-José M'Poku, 38´
4-0 Duje Cop, 63´



Återstående spelprogram:
  • 9/5 Juventus (B)
  • 17/5 Palermo (H)
  • 24/5 Cesena (B)
  • 31/5 Udinense (H)
Aktuell tabell:

Forza Casteddu!

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2015-05-04 23:20:00
Author

Fler artiklar om Cagliari