Juventus-Bologna 3-0: Det här ser inte vidare bra ut

Juventus-Bologna 3-0: Det här ser inte vidare bra ut

Söndagskvällen i Turin kunde onekligen ha slutat bättre. Thiago Motta har nu inlett sin sejour på Bolognas tränarbänk med två förluster.

Nu var det väl inte så att vi direkt räknade med Bolognapoäng ikväll, men med tanke på Juventus relativt svaga form och poängskörd så här långt fanns det ändå en fåfäng förhoppning om att Bologna skulle kunna störa hemmalaget en aning.

Mycket riktigt såg inte Juventus ut som något mästarlag den här kvällen heller, men vad hjälpte det när Bologna stod för en riktigt icke-insats (”glädjeämnet” var den debuterande mittbacken Sosa som i alla fall inte var sämre än någon annan…). Laget fortsätter att spela fotboll i någon slags veterantempo och det duger förstås inte på den här nivån. Särskilt inte när målen rasslar in bakom en Skorupski som inte upplever sin bästa höst i karriären. 

Thiago Mottas del i förlusterna mot Empoli och Juventus ska kanske inte överskattas, men samtidigt var kvällens startelva en aning… märklig, i brist på bättre ord. Vi kan också konstatera att Mottas ankomst inte har gett någon omedelbar positiv effekt och den gamle stormittfältaren har onekligen en hel del att jobba på. Kanske är det bara tid han behöver, och det bör han ändå kunna få en hel del av, men det är samtidigt så att ett negativt resultat i nästa veckas hemmamatch mot det Sampdoria som just har sparkat Giampaolo riskerar att göra situationen väldigt svårjobbad. 

Mikael Mansjö2022-10-02 22:47:48
Author

Fler artiklar om Bologna