Juventus - Cagliari 4-2: Smekmånaden är över

Ett instabilt Juventus och ett slarvigt Cagliari bjöd på en medioker men målrik match, där Milos Krasic blev den stora skillnaden. Med det har nu alla lag i serien fått känna på en förlust, och Cagliaris marginaler krympte rejält. Med en förlust är nedflyttning plötsligt betydligt mer aktuellt för inledningens succélag.

Så föll till slut det sista tappert kämpande laget i kampen mot säsongens första nederlag. I en inte särskilt välspelad match bjöds det ändå på många mål och till slut vann Juventus och Milos Krasic över Cagliari med 4-2.

Som vanligt hade Bisoli en liten överraskning att bjuda på i startelvan, och den här gången var det valet att inleda med nyförvärvet Gabriele Perico som högerback.

Den första chansen uppstod i den sjätte minuten när Pepes inlägg förlängdes av Amauri till Iaquinta som fick läget från nära håll, men nickade en bra bit utanför krysset.

I den 13:e minuten spräcktes nollan efter en farlig frispark utanför Cagliaris straffområdet. Pepe skruvade in den mot klungan i mitten och Agostini nickade bort den, men på returen fanns Krasic långt bak och kunde slå in bollen på volley och studs. 1-0 och Krasic den förste spelaren på över 250 minuter att göra mål på Cagliari.

Cagliari kom nu in i matchen spelmässigt, utan att till en början skapa särskilt många chanser. Överlag agerade man väldigt slarvigt i passningsspelet matchen igenom.

Men i den 26:e lyckades man kvittera. Biondini slog en suverän långboll till Lazzari på vänsterkanten, som tog emot, klev fram och fintade lite innan han slog ett perfekt inlägg mot mitten av målet, där Matri sprang sig fri och tryckte in bollen med sträckt ben. 1-1.

Juventus hade nu fallit ihop som lag och hade det inte varit för ett individuellt misstag av Cagliari, så hade matchen kanske summerats som ännu ett stort misslyckande för zebrorna.

Det var i den 34:e minuten som situationen uppstod. Först var det Perico som agerade aningen klantigt när han i sitt försök att hålla bollen borta från en hörna, råkade låta Amauri sno bollen vid kortlinjen. Brassen spelade då till Pepe som slog ett inlägg in i straffområdet, där Agostini klev fram och försökte täcka bort motståndarna för att låta Agazzi kontrollera situationen. Men vicekaptenen gjorde detta på ett oförsiktigt sätt, vilket tillät Krasic att ändå nå fram till bollen och se den sprattla förbi Agazzis händer. 2-1.

Med detta mål väcktes Juventus till liv igen, och även om man aldrig imponerade stort under matchen, så skulle man aldrig heller tappa den igen.

Fem minuter innan halvtid ryckte sig Iaquinta loss från Astori och kom fram till ett friläge, men det mediokert placerade skottet räddades av Agazzi.

* * *

Cagliari kom ordentligt nära i början av andra halvlek med en frispark som till slut nådde Astori, vars nick tvingade fram en strålande räddning av Storari. Det visade sig dock att det var avvinkat för offside.

I den 56:e minuten utökades hemmalgets ledning på en hörna. Efter en bra räddning på nickskarv av Agazzi blev det en ordentlig hönsgård i Cagliaris straffområde och så småningom rullade bollen in i mål utan att ens reprisbilderna kunde klargöra exakt vem det var som var ansvarig. Bonucci fick hursomhelst målet. 3-1.

Bisoli tog ut Cossu och slänge in Nené för att få till en ändring och var nära att få utdelning direkt.

För två minuter senare fick brassen bollen på Juventus planhalva och hittade Matri med en perfekt genomskärare. Den sistnämnde fick ett ypperligt friläge, men försöket att få in bollen i bortre med bredsidan blev misslyckat.

I den 70:e minuten kom spiken i kistan, åter i andraläget av en fast situation, en hörna den här gången. Biondini var inte helt med på noterna i jakten på en lös boll, som istället togs hand om av Krasic. Serben klev fram några steg och sköt, varpå en styrning via Astori ställde Agazzi, som fick se hur bollen rullade in i nät. 4-1 och hattrick av Krasic.

I den 77:e minuten var det inhopparen Laner som slog ett markinlägg mot mitten av straffområdet, som via ett misslyckat rensningsförsök av Legrottaglie blev till ett jätteläge för Nené, som även han misslyckades med sitt avslut.

Ändå kom reduceringen tre minuter senare, när Lazzari slog en mycket elegant genomskärare med yttersida, som åter Matri löpte sig fri på slängde sig fram i tid för att få en tå på bollen. Storari chanslös och 4-2 ett faktum.

Men närmare än en hyfsad frispark av Nené i den 86:e minuten (räddning Storari) kom aldrig Cagliari till att skaka om Juventus ordentligt.