Empoli - Atalanta
0 - 3

Klar förlust hemma mot Atalanta för Empoli
Frustrerat i Empoli under måndagskvällen.

Det var ord och inga visor från bortalagets Scamacca när han fullständigt pulvriserade Azurri med två läckra mål och en assist.

Det började redan i den femte minuten. Hateboer passade Lookman som nådde fram till Scamacca, vars klack slank in mellan benen på Berisha i Empolimålet. Kort därefter var det nära att bli mål igen då Scamaccas klack inledde upprinnelsen till ett anfall där han till slut efter att ha fått tillbaka bollen igen smällde till med ett skott i stolpen. Bollen tog sedan i ryggen på Berishe och var nära att slinka in.

Innan första halvlek var slut hann denne Scamacca även med en nick på mål samt en assist till Koopmeiners skott i mål i den 29:e minuten. Den passen borde dock Empoliförsvaret aldrig ha låtit komma fram. Man visade upp överlag i den här matchen en märklig passivitet.

Andra halvlek var sedan inte mer än 6 minuter innan Scamacca lurat till sig bollen högt upp på offensiv planhalva och tryckt in bollen i  mål igen. 3-0 och ridå ner för Empoli. I den 59:e minuten kom en chans till reducering för hemmalaget då Cambiaghi på ett friläge ur en lite dålig vinkel hade kunnat bli målskytt mot moderklubben Atalanta. Ännu närmare att göra mål i den andra halvleken var dock sensationen Scamacca, vars skott prickade ribban. Summa summarum blev det i den här matchen två mål, en assist, en nick på mål, och två skott i trävirket för Atalantas nummer 90.

Empoli får snabbt glömma denna matchen och ta nya tag. Tråkigt nog är man nu återigen placerade under strecket i tabellen.