L'Intervista Rossonera: Ola Forsman gästar inför helgens möte med Lazio
Inzaghi, ett namn som går hem i bägge läger.

L'Intervista Rossonera: Ola Forsman gästar inför helgens möte med Lazio

På söndag återupptas Serie A-spelet igen efter landslagsuppehållet. Milan åker ner till huvudstaden för att ta sig an ett Lazio som imponerade förra säsongen. Lazio-supportern Ola Forsman gästar här L'Intervista Rossonera för att prata om Simone Inzaghi, Lucas Biglias svek och skadebenägenhet, supportrarnas känslor för president Lotito och om Montella verkligen är rätt man för Milan. Givetvis blir det även mycket annat, så häng med.


Ola, du är en av de mest kända Lazio-supportrarna i Sverige. Hur skulle du säga att stödet för huvudstadslaget står sig i Sverige?

Stödet är väl relativt svagt om man ser till den stora massan. Det var väl en uppsjö med sena 80-talister som fick upp ögonen för Lazio sent 90-tal men som sedan gav upp hoppet ett par år senare då hela truppen i princip var utbytt och ekonomin körd i botten. Men! Vi är ett fåtal som fortfarande hänger i. En brokig skara som aldrig ger upp hoppet. 


Varför blev det just i Biancocelesti för dig?

Det var väl i samband med Svennis intåg i klubben. Lazio fick per automatik en del uppmärksamhet vilket med den tidens mått mätt betydde ca två minuter varje söndag i sportspegeln. Sen hände det ju givetvis att Uno-Kryss-Due visade en och annan Laziomatch. Då satt man där, klistrad. 


Hur är läget i klubben nu, i början av säsongen 17/18? Är det full harmoni eller finns det fortfarande skoskav mellan supportrar och ledning?

Harmoni i laget skulle jag nog vilja påstå att det är. Mycket tack vare Inzaghi. Harmoni mellan supportrar och ledning är det nog inte riktigt, som vanligt. Men det kommer det nog inte bli heller, så länge Lotito sitter där han sitter. 


Resultatmässigt har säsongsöppningen varit aningen knackig, med en mållös premiär på hemmaplan mot nykomlingen SPAL och ett sent segermål borta mot Chievo. Vad är dina tankar om starten?

Premiären mot SPAL ska Lazio givetvis vinna men det är oerhört lätt att det låser sig, vilket det också gjorde. 
Chievo borta är kanske en av de värsta matcherna på hela säsongen. Att lösa tre poäng i slutminuterna där var nog precis vad Lazio behövde. Med det sagt: klart godkänd inledning på säsongen.


Simone Inzaghi hyllades stort efter förra säsongens fina prestationer. Vilka är dina känslor för den gamle anfallaren och kan han fortsätta ta Lazio till nya höjder?

Jag älskar Inzaghi. Är redan ledsen över det faktum att han en dag antagligen kommer att lämna. Tränare som är en del av laget som han är precis det Lazio behöver. Då kan man överträffa sig själva. 


Mercaton har nu passerat. Vad är det bästa och sämsta du tar med dig från sommarens övergångar, med Lazio-ögon sett?

Finns egentligen inget dåligt med Lazios mercato. Man säljer av Biglia, Hoedt och Keita. Biglia skadebenägen och har antagligen snart gjort sitt på den här scenen, Hoedt kom aldrig riktigt igång och Keitas snorunge-aura är det ingen som står ut med oavsett hur bra han är. 
In kommer två unga joker-portugiser i Bruno Jordao och Pedro Neto. Och Nani. Nani! I Lazio! Ska bli spännande. Utelämnar här övriga, mindre sexiga nyförvärv. 


Vilken spelare i Lazio bör man hålla ett extra öga på den här säsongen?

Jag är svag för spelare som kommer ur de egna leden. Alessandro Murgia t ex. För ett par år sedan hoppades alla på Cataldi. Nu är det Murgia som gäller. En spelare som kommer växa under Inzaghi, utan tvekan.


Hur ser du på det som hänt i Milan, med kinesernas köp av klubben och de stora summor pengar som lagts på nya spelare under sommaren?

Milan behövde stöpas om för att hitta tillbaks till det som Milan är, inget snack om det. Men det är ju aldrig helt problemfritt att ta in så pass mycket nytt på samma gång. Förväntningarna skyhöga, ett par snedsteg och så blir det kris. Inte helt övertygad om att Montella är rätt gubbe för den där cirkusen.


Finns det någon spelare i Milan som du tycker ska bli särskilt intressant att följa den här säsongen?

Suso. Oerhört fina fötter. 


På söndag möts Lazio och Milan på Olimpico i Rom. Vad tror du om matchen, vilka är favoriter? Dessutom, hur tror du att Lucas Biglia kommer tas emot?

Alltid knepigt med stormatcher såhär i säsongsinledningen. Men Milan får ändå ses som favorit. 
Biglia....ja du. Personligen hade jag buat. Buar generellt mer än hyllar. Men vem vet, han kanske har dragit korsbandet innan söndag.


Slutligen, vilket är ditt bästa Lazio-minne under dina år som supporter?

11:e april, 2009 var jag på Olimpico och såg Lazio vinna med 4-2 mot roma efter drömmål av dåtidens gullegris, Mauro Zarate. Det var en dag som hade allt. 



Vi på Svenska Fans Milan-redaktion vill tacka Ola för att han tog sig tid att medverka och önskar honom all lycka med Lazio den här säsongen, förutom i två av matcherna. Följ honom på sociala medier för intressanta tankar kring de ljusblå.

Tommi Uksila@TUksila2017-09-08 17:00:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1