Läget efter Lazio hemma och Udinese borta

Läget efter Lazio hemma och Udinese borta

Nästan fyra veckor har passerat sedan icke-insatsen borta mot Empoli. Vad har hänt sedan dess?

Bologna gick ju rejält på pumpen mot Empoli där på andra sidan bergen i Toscana och dagarna efter förlusten blev förstås aningen stormiga. Ovädret kulminerade i samband med Walter Sabatinis avsked, men ända fram till den efterföljande matchen mot Lazio var det intensiva spekulationer kring Sinisa Mihajlovics framtid i klubben.

Mot huvudstadsklubben gav dock Bolognatränaren svar på tal när hans manskap (med gott stöd av en nykomponerad trebackslinje) bjöd på en fläckfri insats. Segersiffrorna skrevs till klara 3-0 och stor segerorganisatör blev den pånyttfödde Musa Barrow som noterades för ett mål och två assist.

Trepoängaren mot Lazio följdes av ett landslagsuppehåll där klubben klarade sig undan skador på sina landslagsspelare och när det förra helgen var dags för den notoriskt svåra bortamatchen mot Udinese (ett motstånd vars fysik passar Bologna särskilt illa) var självförtroendet ända ganska gott igen.

I Friulien stod också Bologna för en fullt godkänd prestation, möjligen hjälpt av Udinese-Pereyras utvisning i den första halvleken (fast vi som tidigare har sett Bologna spela i numerärt överläge vet att detta inte brukar innebära någon direkt fördel...), och Barrows mål såg länge ut att räcka till seger, men i matchens slutskede kunde hemmalaget kvittera efter en inläggssituation som Skorupski förmodligen kunde ha hanterat på ett bättre sätt.

En poäng i Udine är dock inte fy skam och det är med viss tillförsikt som vi ser fram emot lördagens hemmamatch mot tabelltvåan Milan. Visa av erfarenhet vet vi ju dock att sådana positiva känslor snabbt kan svänga (Bologna har dessutom inte slagit Milan på Dall’Ara sedan typ 2002), men fram till klockan 20.45 imorgon fortsätter vi tro på att allt är möjligt.

Redaktionens spelarbetyg Lazio hemma:

Lukasz Skorupski – 6,5

Adama Soumaoro – 7
Gary Medel – 7
Arthur Theate – 7,5

Lorenzo De Silvestri – 6,5
Nicolas Dominguez– 7
Mattias Svanberg – 6,5
Aaron Hickey – 7

Roberto Soriano – 6,5

Musa Barrow – 7,5
Marko Arnautovic – 6
***
Federico Santander – Spelade för kort tid för att betygsättas
Kevin Bonifazi – Spelade för kort tid för att betygsättas
Emanuel Vignato – Spelade för kort tid för att betygsättas

Redaktionens spelarbetyg Udinese borta:

Lukasz Skorupski – 5,5

Adama Soumaoro – 6,5
Luis Binks – 6,5
Arthur Theate – 6,5

Lorenzo De Silvestri – 6
Nicolas Dominguez– 6,5
Mattias Svanberg – 6,5
Aaron Hickey – 6

Roberto Soriano – 5,5

Musa Barrow – 7
Marko Arnautovic – 6
***
Michael Kingsley – Spelade för kort tid för att betygsättas
Gary Medel – 6
Andreas Skov Olsen – 5,5
Emanuel Vignato – 6

Mikael Mansjö2021-10-22 23:24:42
Author

Fler artiklar om Bologna