Lazio-Bologna 2-1: Halvtomt glas

Lazio-Bologna 2-1: Halvtomt glas

Bologna fick en gyllene chans att göra någonting riktigt bra av Serie A-premiären, men kunnandet och orken räckte inte riktigt till borta mot Lazio.

Det var knappt att vi hade hunnit bänka oss innan Laziomålvakten Maximiano spelade handboll utanför eget straffområde och fick syna det röda kortet. Bolognas ”drömstart” fortsatte sedan när Arnautovic gav laget ledningen från straffpunkten och ett tag såg faktiskt bortalaget ganska förtroendeingivande ut. 

Innan den första halvleken var slut hade dock Soumaoro dragit på sig kvällens andra gula kort (onödigt så det förslog!) och numerären var därmed utjämnad. Efter pausvilan blev det även likaläge i målprotokollet efter att De Silvestri styrt bollen i eget mål och redan där såg Bologna halvt om halvt ut som ett slaget lag. Inbytte Kasius hade visserligen gett laget lite mera energi, men med drygt tio minuter kvar att spela lirkade Immobile ändå in segermålet efter att Bolognaförsvaret först misslyckats med att sparka bollen åt h-vete och sedan tappat bort sina Laziospelare.

Sammanfattningsvis borde Bologna ha kunnat göra någonting mer av den fina position som laget ändå befann sig i 40 minuter in i matchen (1-0-ledning och en man mer på planen), men när tilltänkta nyckelspelare som Soriano och Barrow ser ut som kringhalkande stenstoder blir det lätt så här.

Nya tag blir det hemma mot Verona om en vecka och då förhoppningsvis med lite bättre kräm i benen. 

Mikael Mansjö2022-08-14 22:32:00
Author

Fler artiklar om Bologna