Måndag Morgon Milan. Gerry säger att det kommer bli en ny arena

Måndag Morgon Milan. Gerry säger att det kommer bli en ny arena

Serie A är inne i slutdelen av serien och serien känns mer utdragen än på flera år, har ingen statistik på det men enligt tabellen så finns det tydliga skikt med luft mellan flera lag och delar av tabellen som är avgörande. Det brukar som alltid hända väldigt mycket dom sista 10 omgångarna så finns inget att ta ut samma dag Vasaloppet gått.

Milan spelade redan i Fredags borta i Rom mot Lazio som idag parkerar på 9e plats. En riktigt dålig match, jag har inte mycket för xG för jag har svårt att förstå det även om jag haft kloke fotbollskanalens Ola i ett avsnitt av Podcast Rossoneri som förklarar hur man gör dessa olika mätningar. Lazio ”vann” matchen xG så oavsett vad Milan slutar i tabellen lär det bli samma löjliga diskussioner att Milan inte förtjänar sin placering och dom ”borde” haft mindre poäng. Jag är för statistik men lite som dagens VAR så kan man leta upp teser som passar sin egen agenda för att försöka bevisa sin teori. Just VAR är ett ämne som diskuteras i våra avsnitt, ett system jag tyckte var otroligt bra första två åren i Serie A. Idag känns det som man kan leta upp situationer för att påverka matchen. Andra sidan så anklagade min kompis Gurra mig för att vara konspiratorisk men så länge samma situationer får olika utslag kommer jag hävda mina frågetecken.

Till mitt försvar om vi verkligen ska ta på foliehjälmen. Leao mål mot Lazio, eller självmål ska sägas för att vara helt korrekt. Bilden som kablades ut lade jag ut på X, vet inte om den är kvar men den är löjeväckande och att det tog mer än 5min att kabla ut den fick några iaf att säga som skidskytten Samuelsson om det var "norskt photoshop". Skämt åsido och ta det med en nypa salt så ingen lättkränkt får darr på läppen.

Det skrivs snabbt att domare DiBello tappade matchen, det var några beslut som kan diskuteras men i min färgade bok så är alla 3 röda solklara. Bara för en domare ger många kort har han inte tappat matchen, hade han inte gett dessa hade han däremot tappat matchen. Frågan är utfallet efter matchen för det var en TV puck klunga, förmodligen kommer förbundet inte palla och bara låta det vara. Guendouzi på mitten fick två gula, han kunde lätt fått några kort till och hur orkar han springa runt och gnälla från första minuten. Dessutom ska han vara väldigt glad att hans knytnäve inte träffar Theo när han glider förbi innan vårt avgörande mål. Målskytt, Okafor. Ännu en gång träffar Pioli rätt med sina byte. Vår nya anfallare/ytter har ett snitt där han gör mål ca var 100e minut vilket är väldigt imponerande. Han fick ta rollen nu eftersom Jovic fortsatt är avstängd.  Mer om matchen kan ni läsa här (5 snabba)

Vi pratade i senaste avsnittet vad som är en godkänd eller bra säsong för Milan? Dödens grupp i CL blev vi 3a och vi har Slavia Prag framför oss i EL slutspelet där Milans trupp är 10X mer värd vilket borde innebära vi ska gå vidare. Juve som ”experterna” tippade skulle vinna årets Serie A eftersom dom inte har något Europaspel. I nästa omgång möter dom Atalanta utan Dusan och Atalanta har tagit 1 av senaste 9poängen, tyvärr var denna poäng just mot Milan där Holm filmade till sig en straff. Straffen i sig var rätt men hade aldrig blivit VAR om han inte kört en Rivaldo. I dagens förlust fortsatte han filma och det är något jag är allergisk mot. Poängen är att jag inte tror Atalanta tappar fyra matcher i rad samtidigt som Milan har Empoli hemma. Jag ska inte jinxa men det känns som Milan har ännu en kommande omgång att gå förbi Juve. Är 2a i Serie A bakom ett Inter som nog kommer göra sin bästa säsong någonsin en bra säsong för Milan? Så klart spelar det roll hur långt Milan går i EL. Grattis Inter, vilken säsong.

Lägg till att Tomori är tillbaka, kom in i slutet mot Lazio. Något vågat byte av Pioli att byta in två kalla mittbackar när Lazio skulle gå för att försöka reducera. Milans poängsnitt med Tomori på plan respektive inte har varit stor skillnad till hans fördel, det kan bli en väldigt avgörande faktor när vi går in i slutet av säsongen. Dock ska sägas att efter omgång 24 i Serie A så hade Milan poängskörd som var i nivå med tidigare rekordsäsonger. Därför blir det extra märkligt när man läser på olika håll att Milan måste byta tränare. Jag håller med mina kompisar i podcast Rossoneri att Pioli kanske inte får ut det bästa av truppen eller vissa spelare men hans poängskörd och statistik är bättre än demontränaren Sacchi, däremot har Pioli inte i närheten av spelarmaterial eller titlar. Ryktas att Napoli som slog Juve ikväll kommer vilja gå för honom om Milan väljer att sparka honom. Det kommer ske många förändringar i Milan, det säger Gerry med en leende Zlatan bredvid vid en intervju. Han var väldigt tydlig med att Milan ska ha en ny arena och det kommer vara byggd för 70000 åskådare. Efter så många år av denna diskussion är det många av oss som numera rycker på axlarna när det kablas ut men nu verkar det vara konkret. Spännande nyheter, vi kan tycka vad vi vill om Gerry men han är inte där han är idag utan att vara jävligt skärpt. Gerry säger själv att han är i Milan för att stanna och har inga planer på att lämna. Eller som han lite roande säger i intervjun, ”jag kom ju precis”. Men varken han eller Zlatan är nöjda med läget idag så det ska bli spännande att se vilka förändringar vi kommer se i Milan. Att få rätt på alla skador är givetvis prioriterat. Blir lättare att planera när det kommer ett kommande CL slutspel, ska inte jinxa det men det är en bra bit ner till 5e platsen och det kan mycket väl bli så att Serie A får ytterligare en CL plats i nästa CL som blir i annat format.

Vi passar på att gratulera Reijnders som blivit far, kan spekulera att han kanske inte haft fullt fokus på fotbollen eftersom Pioli helt plötsligt valt att inte spela honom som startat alla matcher fram tills nyligen.
FORZA MILAN
 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2024-03-04 08:00:00
Author

Fler artiklar om Milan