Mercato Inverno 2013: Salamon till Milan!

Mercato Inverno 2013: Salamon till Milan!

Det ryktas som vanligt en hel del spelare till och från Milan. Denna artikel är till för att sammanfatta och så att Du ska kunna hålla koll på alla namn. Senaste nytt i rött!


 
Riccardo Saponara – Empoli, 21 år
En affär med Empoli slöts tidigare under detta vinterfönster. Till sommaren kommer Milan äga 50 % av spelaren (resterande 50 % ägs av Parma) och Saponara kommer spela i rödsvart. Saponara är frekvent använd i U21-landslaget och kan figurera på flera positioner i offensiven.

Cristian Zaccardo - Parma, 31 år 
Parmas högerback är i princip klar för Milan. Zaccardos agent bekräftar att han har skrivit på för Milan. Kontraktet sträcker sig 4,5 (!) år och lönen ligger på 900 000 €/år. Mesbah sägs gå i motsatt riktning. Dock har Milan inte bekräftat något än, så tills vidare kommer Zaccardo ligga under "Rykten in". 
25/1: Zaccardo är nu helt officiell (sista delen av läkarundersökningen sker inom kort på Milanello). Dock är kontraktslängden inte helt klar. Agenten sa igår 4,5 år, medan Sky rapporterar om 3,5 år. Mer information om detta senare. Zaccardo har ännu inte bestämt vilket nummer han ska spela i. 


Kevin Constant (50%) - Genoa, 25 år
Milans vänsterback sägs numer vara helägd av Milan. Constants 50% ska ha bytts mot Acerbis 50%. Inget officiellt meddelande från Milan än. 
26/1: Milan har bekräftat på hemsidan att Milan numer äger 50% av Constant. 

Mario Balotelli - Man City, 22 år
Det största namnet på denna mercato. Frågan känns mer när Balotelli kommer ansluta till Milan, snarare än om. Berlusconi liknade Mario med ett ruttet äpple, men Galliani beklagade sig och att Milan är intresserade råder det inga tvivel om. För att få råd med Balotelli sägs det att Milan behöver sälja Abate och Robinho för att ha råd.
20/1:Diskussionerna kring Mario är igång. I fredags syntes Mino Raiola på Via Turati och Man Citys officiella Twitter förkunnade att förhandlingar pågår. City ska ha sänkt priset från 35 miljoner till 28. Enligt Gazzettan kan en avbetalning på 6(!) år ske. Fortsättning följer definitivt. 
27/1: Milan ska enligt GdS och Sky lagt ett bud på 20 milj € på Balotelli. Raiola befinner sig nu i Manchester för att under morgondagen förhandla med City. Samtidigt höjer Galliani procentsatsen på Marios ankomst från 0,1 till 0,5. De flesta vet hur Gallianis statistik- och sannolikhetskunskaper fungerar... Hör en mer djupgående utläggning om Balotelli HÄR.
28/1: Förhandlingarna har under dagen flytit på ganska bra. Raiola har diskuterat med City under flera timmar. Enligt italienska journalisten Alfredo Pedulla skiljer det "endast" 2 miljoner €. Milan står fast vid sitt bud på 20 medan City vill ha lite mer. Enligt Daily Mail reste inte Mario med Citys trupp till London, trots att han var uttagen till matchtruppen mot QPR. Nasri sägs ha sagt adjö till Balotelli då denna lämnade träningsanläggningen i sin kamoflagefärgade Bentley i morse. 
29/1, 14:30: Balotelli är riktigt nära nu. Enligt Sky är affären klar och summan landar på 20-21 miljoner € + bonusar. Balotelli ser också ut att gå ner från sin nuvarande lön på 5,5 miljoner € till 4 M€/år. Detta borde bli officiellt idag!
29/1, 15:30: Balotelli är klar! Sky rapporterar att Mario är en Milanspelare. Allt som saknas är de officiella uttalandena. Håll utkik på hemsidorna!
29/1, 17:21: Milan Channel basonerar ut att Mario är officiellt klar! Milan och Man City har skrivit på avtalet! Milans anställda Umberto Gandini twittrar att affären är helt klar. Första träningen och läkarundersökningen sker imorgon! VÄLKOMMEN MARIO!

 Bartosz Salamon - Brescia, 21 år

21/1: Milan jagar Brescias unge mittfältare/mittback Salamon. Sportchefen för Brescia berättar i en intervju att Milan är det enda laget som visat intresse och att man nu förhandlar om spelaren. Milan är intresserade av ett delägarskap. Salamon är en central försvarare, som även kan spela som defensiv mittfältare. Polacken är väldigt lång (1,94 m) vilket gör honom farlig på fasta situationer. Han är frekvent använd i Polens ungdomslandslag. 
31/1: Milan värvat i sista sekund. Polacken är klar! I konkurrens med Zenit så la Milan hem sista dödsstöten och köpte honom. 
 
 

 
 Alexandre Pato - Corinthans, 23 år
Studen kom tillslut. Ankan från Pato Branco fick inget förtroende i Milan och MilanLAB fick inte bukt på skadorna. Försäljningen var nödvändig.

 Djamel Mesbah - 28 år, Parma
Delbetalning till Zaccardo. Tack för supernicken mot Juve, Djamel!

 Rodney Strasser - 22 år, Parma
Går på lån till Parma, som en del i betalningen för Zaccardo.

 Matia Valoti - 19 år, AlbinoLeffe
Utlånas till Lega Pro 1-klubben i hopp om speltid.

 Francesco Acerbi - 24 år, Genoa
Preziosi ska vilja ersätta Granqvist med Acerbi ifall svensken lämnar. Acerbi har fått mycket kritik i Milan och inte riktigt levererat. Lån eller delägarskap med spelplats Genua ska vara alternativen. Rapporter från bl.a. Sky och MilanNews säger att Milan släppt sin del av Acerbi till Genoa. Preziosis klubb äger alltså numer hela mittbacken. I utbyte får Milan resterande 50% av Constant. Dock har Milan inte officiellt komunicerat något än, så Acerbi får ligga kvar på "Rykten ut". 
26/1: Acerbi är 100% ägd av Genoa. Milan bekräftar. 

 Alberto Paloschi - 23 år, Chievo 
Milan har sålt halva Paloschi till Chievo Verona. 

 Adria Carmona Perez - Zaragoza, 20 år
Milan har lånat ut spelaren till Real Zaragoza. 


 Urby Emanuelson - 26 år, Fulham
Den bristfälliga speltiden fick Urbys agent att uttala sig i media. Berkleef berättade att Emanuelson inte är nöjd med speltiden, men att Urby är en person som kämpar för sin plats. Arsenal sägs ha ett gott öga för holländaren.
29/1: Ivriga rapporter från Italien säger att Emanuelson är klar för Fulham. Det är ett lån det handlar om och tiden är resterande delen av säsongen. Inget bekräftat än. 
31/1: Urby klar för ett femmånaders lån. Inga övriga klausuler! 
 


 

Jorginho - Hellas Verona, 21 år
Jorge Luiz Frello, mer känd som Jorginho, sägs ha en överenskommelse med Milan. Brassen ska, om rykterna stämmer, ansluta till Milan till kommande säsong. Ett delägarskap talas det om. Jorginho är en mittfältare som gjort 1 mål på 4 matcher i Serie B detta år.


Kaká - Real Madrid, 30 år
Under gårdagen dök det upp bilder på Robinho och Kaká tillsammans från en av Seedorfs resturanger i Milano. Efter middagen pratade Kaká med flera journalister utanför restaurangen. Han sa bland annat: "Jag gör vad som helst för att återvända till Milan" och "Jag saknar Milan. Jag hade mina bästa stunder här". Samma dag ska även flera agenter med koppling till Kaká synts till på Via Turati och i Milano. (Corrire dello Sport, Milanello @ Twitter)
17/1, 14:05: Milans officiella tv-kanal (Milan Channel) berättar att Milan kommer förhandla med Real Madrid om Kaká. Enligt kanalen ska Berlusconi himself åka till Madrid för att förhandla med Florentino Perez. Ett lån är det Milan ska försöka med. 
20/1: Att Milan nu förhandlar med Kaká är skrivet i sten. Galliani har berättat att han inte kommer resa till Madrid i onödan, och därför kommer de personliga detaljerna med Kaká lösas först. Bosco Leite, Kakas far tillika agent, är den som trissar upp priset enligt Gazzettan. Inför Bologna-matchen berättade Galliani att det kommer komma nyheter angående affären de närmsta 48 timmarna. 

21/1: SKY och MilanNews rapporterar att Kaká (och hans följe) accepterat en rejäl lönesänkning. Från dagens 10 miljoner €/år ska spelaren ha accepterat 6 miljoner €/år. Galliani ska ha velat ha halverat lönen helt, men Bosco Leite (Kakás agent och far) har inte vikit sig många tum. Nu är det upp till Milan och Real att komma överrens om lån/köp. Milan trycker för ett gratislån resten av säsongen, men enligt SKY ska inte Real vara allt för sugna på den dealen. 

21/1, 19:40: Galliani berättar för italiensk media att förhandlingarna är nedlagda. Affären går inte att genomföra på grund av diverse skatteregler. Är affären över? Tveksamt va?


Perin - Pescara, 20 år
Pescaras unge målvakt har imponerat rejält under säsongen och Milan ska vara intresserade att ersätta Abbiati med Perin. Spelaren ägs till 50 % av Genoa, och att Galliani snackar med Preziosi ofta är ingen hemlighet.
 
Krul - Newcastle, 24 år
Newcastles unge burvaktare med två bra säsonger i PL i ryggen intresserar Milan. Enligt The Mirror vill Milan rycka både Krul och Santon från Toons.
 
Santon - Newcastle, 22 år
Den före detta Interbacken imponerar i Newcastle och Milan är villiga att hämta hem italienaren. Santon, som sägs vara milanista, skulle fungera som en ersättare ifall Abate försvinner. Om Abate stannar kommer förmodligen inte Santon värvas.
17/1: Galliani berättade att i en intervju med italiensk media att Santon var ett påtänkt alternativ ifall Abate skulle lämnat, men eftersom Ignazio inte är till salu kommer inte heller Santon att anlända. 
 
Zaccardo - Parma, 31 år
Det pratades om ett byte mellan Zaccardo och Mesbah, något som dock verkar runnit ut i sanden då Parma begärde en liten summa pengar också. Men tro inte Zaccardo är 100 % avskriven från Milans radar än.
 
Astori - Cagliari, 26 år
Den före detta Milan-ägda mittbacken presterar i ett Cagliari som har det ekonomiskt jobbigt. Med underpresterande försvarare i Milan är detta logiskt.
Beckham
Den 37-åriga engelsmannen sägs ha erbjudit sig själv till Milan. SKY hävdar att Milan vänligt tackat nej och förklarat att man fortsätter satsa på ungdomar, medan Gazzettan skriver att Milan nu förhandlar med Becks.
 
Lodi - Catania, 28 år
Registan med den fina frisparksfoten intresserar bägge Milanklubbarna. Galliani ska ha frågat Catanias dito, men fått ett nej.
 
Bellomo - Bari, 21 år
Baris ungtupp, tillika interistan, intresserar Milan. Gazzettan skriver om att Galliani haft möte med spelarens agent under onsdagen den 16/1.
 
Destro - Roma/Genoa, 21 år
Förra årets succéman har inte riktigt fått den speltid han vill ha i Roma och Milan ska vara intresserade att ersätta Pato med italienaren. Att Genoa äger delar av spelaren talar för en affär.
 

 

 
Ignazio Abate
Zenit och Spaletti är intresserade av Il Struzzo. Milan sägs vilja ha uppmot 15 miljoner, medan ryssarna erbjuder 10. 
17/1: Galliani berättar att man fick erbjudanden från Zenit på Abate, men att ytterbacken inte är till salu längre. 
24/1: I och med att Zaccardo nu ser ut att anlända är det många som drar slutsatsen att Abate är på väg till Zenit för att Milan skulle kunna finnansiera ett större köp. Mer konkreta rykten lär dyka upp inom kort. 
25/1: Abates agent är i Italien och säger till italiensk media att Ignazio inte är till salu. 
 
Kevin Prince Boateng
Efter rasist-skandalen var Boateng arg och uttalade sig mindre smart i en tysk tidning där han berättade att han skulle fundera om han ville fortsätta spela i Italien. Galatasaray sas ha erbjudit Milan 15 miljoner € och Prince 4 milj €/år, men var något Galliani förnekade. Enligt Milan-bossen stannar KPB i Milano.
20/1: Rykten säger att Boateng ska ingå som en del i Balotelli-affären. Ryktet känns otroligt långsökt enligt undertecknad. 
 
Robinho
Hade (har?) en enorm hemlängtan och var mer eller mindre klar för Santos, men nån miljon hit och dit samt de personliga detaljerna satte stopp för affären. Just nu ser det ut som att brassen stannar, men vill man verkligen ha en spelare som egentligen inte vill vara i Milano?

Adria Carmona
Galliani har berättat för Milan Channel att de Carmona kommer lämna Milan under denna månad, förmodligen på delägarskap eller lån. 


----

Har vi glömt någon? Vad tycker du om rykterna? 

Skriv av dig nedan, men kom ihåg att följa reglerna!

Milanredaktionen2013-01-31 18:40:00

Fler artiklar om Milan