Mercato Udinese: Uppdaterad med Watfordaffärer
Vilka kommer och vilka lämnar i sommar?

Mercato Udinese: Uppdaterad med Watfordaffärer

Vi följer Udineses mercato sommaren 2013 med rykten, klara övergångar, nya kontrakt och lån, dessutom följer vi Granadas och Watfords mercato till en viss del.

Som vanligt när det kommer till Udinese är det extremt många övergångar på sommaren, speciellt inköp och utlåningar av talanger. Ibland är det inte helt lätt att få en överblick över denna myriad av transfers (speciellt nu när vi har systerklubbarna Granada och Watford att ta in i ekvationen). Truppsidan här på Udinesesidan hålls dock uppdaterad så klicka er in på den för en sammanställning av hur truppen ser ut.

Nedan följer klara övergångar och rykten. Även vissa Granada- och Watfordtransfers tas med då dessa spelare kan vara aktuella för Udinese. Senaste nytt är markerat i rött.

Som i de flesta italienska klubbarna har midsommarhelgen varit hektisk i Udineselägret. Delägarskapen har nämligen klargjorts.

Mycket har hunnit hända sedan den senaste Mercatouppdateringen. Exempelvis har Benatia hunnit bli helt klar för Udinese, samtidigt som en storaffär skett med sammarbetsklubben Watford. De senaste uppdateringarna står i rött.



KLARA NYFÖRVÄRV

Javier Acuña (Anmfallare, Watford)
(4/8) Kontraktet med Real Madrid löpte ut och Udinese snappade upp honom gratis. Skeppades dock direkt iväg till Watford.


Madahudu Alhassan (Mittfältare, tidigare delägd)
(25/6) Efter midsommarhelgens blinda budgivning med Genoa har Alhassan nu blivit en helägd Udinesespelare.

Francesco Benussi (Målvakt, Palermo)
(4/8) Brkic skadade sig under försäsongen vilket gjorde målvaktssituationen prekär. Därför har denne rutinerade herre hämtats in. Frågan är om han får speltid.
 
Alexandre Coeff (Mittfältare, Lens)
(4/8) FM-hype som kritat på för Udinese. Kommer dock att få stå på tillväxt i Granada.


Jadson (Mittfältare, Botafogo)
(18/6) Ett osäkert kort som blev klar för Udinese på ett tidigt stadie av transfermarknaden.

Ivan Kelava (Målvakt, Granada)
(18/6) Har nyss anlänt till Udineses spanska sammarbetsklubb Granada. Rykten gör gällande att det endast var ett mellansteg på vägen till rollen som vice Brkic men det är mycket möjligt att Kelava får stå på tillväxt i Spanien.
(4/8) I och med Brkic skada på försäsongen har denne herre plockats in från sammarbetsklubben.

Nicolás Lopez (Anfallare, Roma)

(18/6) Nico Lopez är en spelare som Roma kan tänkas vilja använda till att betala Benatia.
(25/6) Spelarens representanter bekräftar att samtal förs med Udinese men att det även finns intresse hos andra Serie A-klubbar, exempelvis Cagliari och Hellas. Verkar vara den Romatalang som är närmast att ingå i Benatiaaffären.
(4/8) Anfallstalangen blev som väntat en del i Benatiaaffären. Kommer att representera Udinese framöver!

Alexander Merkel (Mittfältare, tidigare delägd)
(25/6) Även Merkels kontraktsrättigheter avgjordes via blind budgivning med Genoa och tysk-kazaken har nu blivit 100% Udinesespelare. 

Isaac Success (Anfallare)
(18/6) Supertalang som öst in mål i diverse nigerianska ungdomslandslag. På grund av sin ålder lär han inte spela särskilt mycket redan i år men han förblir ett framtidsnamn.

Valerio Verre (Mittfältare, Roma)
(4/8) Talangfull mittfältare som Roma anväde för att betala Benatia med.
 
Matej Vydra (Anfallare, Watford)
(4/8) Efter ett succéartat år i Championship är tjecken tillbaka i Udine. Det spekulerades tidigare om han skulle lånas ut men med tanke på att han finns med i Europa League-truppen förefaller det som ett rimligt antagenade att han blir kvar i Udinese.

 


KLARA SPELARFÖRLUSTER

Almen Abdi (Mittfältare, Watford)
(4/8) Var utlånad till Watford i fjol och kommer från och med nu att vara ägd av dessa.
 
Javier Acuña (Anmfallare, Watford)
(4/8) Värvades en gång i tiden av Real Madrid och har till viss del fotbollsskolats i Castilla-laget. När kontraktet med dessa gick ut i somras var det Udinese som snappade upp paraguayanen men han hade knappt hunnit bli klar innan han skeppades iväg till den engelska sammarbetsklubben.


Kwadwo Asamoah (Mittfältare, Juventus)
(25/6) Spelade den gångna säsongen i Juventus och dessa har, föga förvånande, valt att köpa loss den andra halvan av Asamoah.

Cristian Battocchio (Mittfältare, Watford)
(4/8) Även denne mittfältare var utlånad till Watford i fjol. Precis som i fallet Abdi har övergången nu blivit av ett mer permanent slag.


Antonio Candreva (Mittfältare, Lazio)
(25/6) Romklubben har numer rättigheterna till hela Antonio Candrevas kontrakt.

Diego Fabbrini (Anfallare (Watford)
(4/8) Var under våren utlånad till Palermo och lyckades där göra ett mål. Kommer troligtvis att få en del speltid i den engelska andradivisionen.

Mehdi Benatia (Roma)

(18/6) Stommen, kvalitén och navet I Udineses backlinje. Många storklubbar har jagat marockanens namnteckning men han kommer allt närmare Roma.
(4/8) Klar för Roma och allt vi kan göra är att gratulera huvudstadsklubben till en finfin värvning.



KLARA UTLÅNINGAR OCH DELÄGARSKAP

Gabriele Angella (Mittback, Watford)
(4/8) Efter att ha spenderat förra säsongen i Reggina bär det nu av till den engelska andradivisionen.


Pablo Armero (Ytter, Napoli)
(25/6) Napoli har utnyttjat möjligheten att köpa halva Armero, innebärande att colombianen blir kvar i Neapel under nästa säsong.

Vitor Barreto (Anfallare, Torino)
(25/6) Delägarskapet har förlängts en säsong till, innebärande att Barreto stannar i Torino.

Alexandre Coeff (Mittfältare, Granada)
(4/8) Samma dag som han blev klar för Udinese klargjordes även att han kommer att lånas ut till sammarbetsklubben Granada.
 

Juan Cuadrado (Ytter, Fiorentina)
(25/6) Fiorentina har köpt halva Cuadrado.

Davide Faraoni (Mittfältare/Ytter, Watford)
(18/6) Å ena sidan vill Guidolin ha denne talang kvar. Å andra sidan vill Inter och spelaren själv ha garanterad speltid, något han bevisligen inte fick i Udinese under säsongen 2012/13.
(4/8) På jakt efter speltid, Vilket han ska få i Champioship.

Cristian Pasquato (Anfalalre, Juventus)
(25/6) Delägarskapet har förlängts.



RYKTEN IN

Marco Benassi (Mittfältare, Inter)
(18/6) Talangfull yngling som jagar speltid. Frågan är om Udinese kan erbjuda tillräckligt av denna vara.
(4/8) Klar för Livorno vilket gör att han kan avskrivas.

Andrea Bertolacci (Anfallare, Roma/Genoa)
(18/6) Kan komma att användas som betalning i Benatiaaffären.

Fouzi Ghoulam (Vänsterytter, Saint-Étienne)
(18/6) Ytterback i det Saint-Étienne som gått från klarhet till klarhet de senaste åren.

Mauricio Isla (Mittfältare, Juventus/Udinese)
(18/6) Även om säsongen slutade med ligatitel och glädje för Juventus hade nog Isla hoppats på mer speltid. I Udinese är han välkommen tillbaka, förutsatt att priset är överkomligt.
(25/6) Juventus har valt att förlänga delägarskapet vilket gör att Isla troligtvis inte spelar i Udinesetröjan den kommande säsongen. Samtidigt har Isla själv uttryckt önskan om mer speltid än vad han fick under den gångna säsongen, vilket gör att han inte kan avskrivas helt.

Libor Kozak (Anfallare, Lazio)
(18/6) Lazio vill betala av halva Candreva med denne tjeckiske centertank som gjorde braksuccé i Europa League.

Samuele Longo (Anfallare, Inter)
(25/6) Intertalang som spenderat den senaste säsongen på lån hos Espanyol. Lån eller delägarskap ligger gissningsvis närmast till hands för denne oslipade diamant.
(4/8) Med Nico Lopez klar förfogar Udinese redan över en anfallstalang som suktar efter speltid. Det förefaller således orimligt att Guidolin skulle vilja ha en till sådan.

Allan Nyom (Mittback, Granada)
(18/6) En av de spelarna som stått på tillväxt i Granada. Talangfull back.

Alessio Romagnoli (Mittback, Roma)
(18/6) Ytterligare en talang som Roma vill använda för att betala Benatia.
(4/8) Ingick inte i Benatiaaffären vilket gör en övergång osannolik. Samtidigt ryktas exempelvis Danilo vara på väg bort från Udinese, vilket i sådana fall skulle göra Udineses mittbackssituation prekär. Möjligen finns då Romagnioli med i tankarna kring ersättare.

Federico Viviani (Mittfältare, Roma)
(18/6) I likhet med de andra Romaynglingarna kan Viviani komma att användas som betalning i Benatiaaffären.
(4/8) Ingick inte i Benatiaaffären och lär inte hamna i Udinese.



RYKTEN UT

Maicosuel (Ponte Preta)
(18/6) Har inte lyckats övertyga Udineseledningen om att han ska få förnyat förtroende. Vänder sannolikt hem till Brasilien för att få ny fart på karriären.
(4/8) Efter att Santos sålt en viss Neymar har de pengar och lust till ett nyförvärv. Robinho verkar vara förlorad och istället siktar man möjligen in sig på Maicosuel.

Mathias Ranegie (Watford, Granada, Serie B-klubbar)
(18/6) Udinese vill ha en annan target, vilket borgar för att Ranegie försvinner. Frågan är om han lånas ut till någon av sammarbetsklubbarna Watford och Granada, om han hamnar i de lägre divisionerna eller om han rent av säljs permanent.
(4/8) Det faktum att göteborgaren blev petad ur den första Europa League-truppen tyder möjligen på att han inte ingår i Guidiolins planer för framtiden.

Piotr Zielinski (Juventus)
(18/6) Den senaste i raden av Udinesetalanger som dragit på sig storklubbarnas intressen, då han visade framfötterna under vårkanten. Juventus sägs ligga närmast och det gäller då främst ett delägarskap där Piotr stannar i Udine för att få speltid.

Danilo (Inter)
(4/8) När Inter rustar för revansch vill de ha in stabilitet och Serie A-vana. Danilo kan vara ett steg i den riktningen.

 

Udineseredaktionen2013-08-04 12:00:00

Fler artiklar om Udinese