2021-09-28 21:00

Milan - Atlético
1 - 2

Milan - Atletico Madrid 1-2: Milan står kvar på noll poäng

Milan - Atletico Madrid 1-2: Milan står kvar på noll poäng

Milan förlorade Champions League mötet mot Atletico Madrid efter två sena baklängesmål - Frank Kessie drog på sig två gula kort innan den 30:e spelminuten.

Matchen
Milan kom ut otroligt starkt och ägde inledningen av matchen totalt. Det var verkligen som natt och dag jämfört med helgens möte mot Spezia. Brahim Diaz hittade skickligt ytor i offensiven medans Rafael Leao skickade upp motståndare på motståndare till korvkön - En perfekt kombination.

Hemmalaget öppnade målskyttet efter 20 minuter när Diaz hittade Leao fri i boxen med en kort passning. Portugisen kunde sedan skickligt skicka in en låg boll strax innanför den vänstra stolpen. Milan fortsatte efter ledningsmålet att köra på och det hela såg ut att bli en magisk afton.

Matchen skulle dock få en helomvändning när Frank Kessie, som tidigt i matchen fått syna ostbrickan, gick in slarvig i en tackling. Den turkiske domaren tyckte att tacklingen var tillräckligt ful för att ge Kessie ännu ett gult kort och Milan var endast 30 minuter in i matchen en man kort. Slarvigt av Kessie ja, MEN det var otroligt hårt av domaren att ge ut ett andra gult för den situationen. Som grädde på moset drog även Ante Rebic på sig ett gult kort när han tog tag i domarens axel.

Milan gick från att spela kanske den bästa offensiva fotbollen på säsongen till att behöva växla om och lägga allt fokus på att skydda en ettmålsledning. Stefano Pioli valde att ta ut den varnade Rebic för att balansera upp med Sandro Tonali. Till en början såg det faktiskt helt okej ut. Atletico var så pass dassiga så att Milan klarade av att försvara ledningen relativt säkert till halvtidspausen. När spelarna väl traskade av planen kände i alla fall jag ett hopp om att grabbarna skulle klara av att hålla tätt.

Andra halvleken startade som man förväntade sig. Atletico köttade på för ett kvitteringsmål medans Milan backade hem och låg djupt med en sexmannabacklinje. Milan försvarade aggressivt och visst kom Atletico till chanser men dom var mest från utanför straffområdet och i kaoset såg allt faktiskt ganska lugnt ut.

Atletico kom dock tillslut till en kvittering när Antoine Griezmann lyckades vinna en duell mot Romagnoli och skjuta in bollen i mål bakom en chanslös Maignan. Romagnoli borde ha stoppat det målet, verkade nästan som att han helt plötsligt glömde bort att försvara.

Domaren kände dock inte att han hade stökat till det tillräckligt för Milan och hittade under tilläggstiden en handssituation på Pierre Kalulu i straffområdet. Kommentatorerna på C More sa självsäkert att det var en solklar straff, jag tycker att den var allt annat än självklar. Men men, Luis Suarez sköt in ledningsmålet för Atletico och Milan står kvar på noll poäng i tabellen.

Statistik
Bollinnehav: 44% - 56%
Målchanser: 7 - 22
Skott på mål: 3 - 5
Hörnor: 2 - 5
**
Brahim Diaz blev i den 57:e spelminuten tvungen att kliva av på grund av skada. Fram tills dess hade han en helt otrolig match. Han går verkligen från klarhet till klarhet och ser ut som en helt annan spelare jämfört med förra säsongen. Verkar som att den unge spanjoren har tränat upp balansen under sommaren då han inte alls är lika valpig längre. Förhoppningsvis var det ingen allvarlig skada då han verkligen behövs på planen i det kommande mötet mot Atalanta.
**
Nu fokus mot Atalanta borta på Söndag 20:45!

 

Arvid Sandberg2021-09-29 00:15:00

Fler artiklar om Milan