Stadio Giuseppe Meazza, 2021-11-07 20:45

Milan - Inter 1-1: Oavgjort i resultat Derby Della Madonnina

Milan och Inter fick efter en böljande match dela på poängen. Milan som hade chans att avsluta omgången som serieledare står kvar som tvåa.

Allt var upplagt för en potentiell drömkväll för Milan. I och med Napolis kryssmatch mot Hellas Verona kunde Rossoneri med en vinst mot lillebror Inter stänga omgången som serieledare. Men så kul fick vi det inte. Milan och lillebrorsan fick dela på kakan och därmed speglar vi Napoli på 32 poäng.

Matchen
Allt öppnades med en vinst på läktaren när Curva Sud hissade ett tifo som hedrade läkarna som jobbat och jobbar under pandemin. Tyvärr var det Inter som kom ut lite starkare än dom röd/svarta på planen.

Det hann inte ens gå 10 minuter av matchen innan Franck Kessie fick ett hjärnsläpp och traskade under press från två Inter-spelare in i det egna straffområde. Hakan Calhanoglu och Kessie trasslade ihop benen och turken föll vilket resulterade i att domaren Doveri pekade mot straffpunkten. Otroligt svag straff då det mest var som att spelarna trasslade in sig i varandra. Det var inte heller så att Calhanoglu var bollförande när han föll. Sen kan man ju också fråga sig vad Kessie egentligen höll på med när han bestämde sig för att gå hemåt med bollen i den situationen. Är nästan lite orolig för Kessie som inte visat samma självklarhet i spelet som han gjorde förra säsongen. Två gånger nu har han gjort stora misstag i stora matcher. Det röda kortet mot Atletico Madrid och nu det här…  Calhanoglu tog själv hand om straffen och kunde med kraft trycka in bollen för att sedan hej vilt fira framför Curva Sud.

Milan kunde utjämna ställningen bara några minuter senare. I samband med en frispark såg det ut som att Sandro Tonali hade hittat en högt hoppande Fikayo Tomori. Tomori firade som en målskytt trots att resprisbilderna visade att det var Inter-försvararen Stefan de Vrij som nickade in bollen i det egna målet. Kan dock unna Tomori det firandet - en av världens bästa mittbackar.

Trots reduceringen så var det Inter som ångade på med snabba omställningar som Milan hade svårt att kontrollera. Under en av dessa omställningar gick Fode Ballo Toure bort sig rejält och drog till med en riktigt dum glidtackling i straffområdet. Domaren pekade ytterligare en gång på straffpunkten och det beslutet finns det inte jättemycket att säga om. Calhanoglu gav ifrån sig bollen till Lautaro Martinez, men någon ledning för Inter kom aldrig då Ciprian Tatarusanu drog till med en riktigt fin räddning.

Det böljande spelet fortsatte i den andra halvleken men desto högre klockan ticka desto mer kändes det som att Stefano Pioli hade nöjt sig med ett oavgjort resultat. Det var dock Milan som pressade på under matchens slutskede för ett ledningsmål. Alexis Saelemaekers kom närmast till att ge Milan ledningen när han skickade iväg ett avslut som gick i vänstra stolpen. Inget mål kom dock och matchen slutade 1-1.