Stadio Giuseppe Meazza, 2021-11-28 15:00

Milan - Sassuolo
1 - 3

Milan - Sassuolo 1-3: Ännu ett poängtapp för Milan

Milan fick se sig besegrade av Sassuolo hemma på San Siro med resultatet 1-3.

Man hoppades att Milan skulle kunna vända på skutan och få en nytändning efter vinsten i Champions League mot Atletico Madrid i onsdags. Men så blev det inte. Istället åkte Rossoneri på ett poängtapp för tredje Serie A matchen i rad. Sassuolo som verkar trivas på San Siro tog hem segern med resultatet 1-3.

Matchen
Milan öppnade matchen starkt och satte en hög press på gästerna som till en början knappt kom över på hemmalagets planhalva. Trots den höga pressen och flera bollvinnster verkade Milan inte kapabla att komma till något riktigt vasst avslut. Istället slarvade dom gång på gång bort bollinnehavet med felbeslut och individuella misstag. Felpassningar och missbedömda löpningar florerade i anfallet och spelarna såg bara allmänt osynkade ut.

Trots det svaga anfallsspelet så var det Milan som tog ledningen när Alessio Romagnoli  nickade in en hörna. Ledningen blev dock inte långvarig då Gianluca Scamacca bara några minuter senare pangade in kvitteringen för sitt Sassuolo. Inte mycket för Mike Maignan att göra med det avslutet.

Efter kvitteringen gick det bara utför för Milan. Det slarviga spelet som präglade anfallet inledningsvis spreds ner till försvarsspelet som ett virus. Sassuolo såg stundtals ut att ha helt fri gata genom mittfältet vilket skapade ett högt tryck på Simon Kjaer och Romagnoli. Kanske inte det mittlåset som jag har mest förtroende för.

Knappt tio minuter efter kvitteringen kunde Sassuolo även ta ledningen i matchen. I samband med en hörna fick Scamacca iväg ett avslut som räddades av Maignan, returen gick dock på Kjaer och in i mål.

Milan ryckte upp sig lite under inledningen av den andra halvleken. Höjningen i spelkvaliteten blev dock inte långvarig. Sassuolo utökade sin ledning i den 66:e spelminuten genom Domenico Berardi som helt fintade bort Romagnoli innan han placerade in bollen bakom en chanslös Maignan. Ska också nämnas att målet föranleddes av två grova misstag från den inbyte Franck Kessie. Kessie stod nog för sin absolut svagaste insats i milantröjan.

Något reduceringsmål för Milan kändes helt hopplöst och blev efter Romangolis röda kort i den 77:e spelminuten nästintill omöjligt. När domaren tillslut blåste i pipan för att avsluta matchen kändes det bara skönt. Har nog inte varit så frustrerande att se en milanmatch sedan mötet mot Spezia förra säsongen.