Nocerina last call
Gabionetta tvåmålsskytt i Nocerina-Crotone Foto Luigi Gasia

Nocerina last call

Last call åtminstone för flera spelare som hoppas vara kvar efter vintermercaton. Efter den sista hemmaförlusten mot Crotone blir matchen i Padova avgörande

Efter ännu ett tragiskt skådespel på San Francesco, då man förra lördagen förlorade med 0-2 mot Crotone, är frestelsen stor att bara skrika vaffancu**. Men den hängivna tifoson måste ge vika åt krönikören.

Efter den godkända matchen i Bergamo mot Albinoleffe hade förväntansfulla fans samlats på stadio San Francesco i hopp om att äntligen få se sitt lag ta den efterlängtade hemmasegern i matchen mot Crotone.

De fick istället beskåda en av de sämsta prestationerna Auteris mannar visat upp de senaste två åren. Efter en anonym första halvlek från båda lagen, var det ett motiverat Crotone som kom in efter paus. Nocerina försvann snabbt ur plan och då i den 8e minuten Gabionetta, helt ostörd, nickade in en finkalibrerad fripark från Lorenzi var loppet kört.

Efter bara en minut tilläts Galardo löpa hela Nocerinas halvplan och två mot fyra servera en än en gång helt fristående Gabbionetta 2-0 bollen. Där var matchen slut och inget annat finns att tillägga förutom de vilda protesterna från läktarna som i nuläget säkert inte hjälper spelarnas mentala stabilitet.

Nu väntar en nästan omöjlig uppgift, att försöka plocka poäng i Padova. Att föreställa sig hur detta skall gå till måste nog räknas som spådomskonst av yppersta klass.

Padova, med sina 31 poäng, ligger i praktiken in en annan serie jämfört med Nocerina och siktar öppet på åtminstone en playoff plats. Om man bara kollar på startelvorna förstår man att det kommer att bli en David mot Goliat kamp.

Men bollen är som bekant rund (för det mesta rullar den in i Nocerinas mål) och man skall aldrig ge upp hoppet i förväg.

Vi har många gånger skrivit att laget var inne i en spelkris, och verkade progressivt ha tappat det självförtroende som tidigare hade lett till acceptabla resultat, och faktiskt till ett spel som fått beröm från flera håll. Vi kan nu säga att den krisen verkar irreversibel. Endast nya krafter kan rädda Nocerina från legapro mardrömmen. Rädslan är att allt detta kommer för sent. Visst cirkulerar många intressanta namn, spelare med stor erfarenhet från både serie A och B, men de kommer inte att kunna användas före mitten av januari och då kan man ha hunnit samla på sig ett ”gap” som visar sig vara omöjligt att fylla upp.

Trolig startelva för Nocerina:

Russo (Gori); Pomante, De Franco (Filosa), Di Maio ; Scalise, Bruno, Sacilotto, Bolzan, Farias, Castaldo, Plasmati. All. Auteri

Pier Mariano2011-12-16 22:07:00
Author

Fler artiklar om Nocerina