Nocerina-Siracusa 0 - 0: fast försprånget ökar..
Mållöst den här gången för "i molossi"

Det blev inte årets bästa tillställning på stadio San Francesco, men i rossoneri håller ett fast grepp om legapro. Det skall mycket till för att i molossi inte kommer att fira i maj månad...

Att Siracusa var ett svårspelat lag för Nocerina visade sig redan i sjätte omgången, då sicilienarna som enda lag i år lyckades slå nuvarande serieledarna med 2 -0. Det är därför ett hämndlystet Nocerina som gör sitt inträde på stadio San Francesco framför c:a 8000 hemmafans.

Efter bara några minuter blir Auteri tvungen att ändra spelsystem, då Pomante får lämna planen pga skada, och övergår från sedvanliga 3-4-3 till 4-3-3.

Som förväntat är det hemmalaget som försöker föra spelet, men Siracusa försvarar sig aggressivt och pressar väldigt högt. Under de första 30 minuter stagnerar spelet mest i ett ställningskrig på mittfältet. Efter en lågt slagen hörna i 31e minuten har ”Gigi” Castaldo en bra boll inne i straffområdet, fast bollen bryts i sista minuten av Ignoffo. Minuten därpå är det Nigro som har ett bra skott från 20 meter, men den sicilianske målvakten räddar i hörna. I 32a minuten har Siracusa en giftig kontring, Bongiovanni springer sig loss från De Liguori, och kommer helt fri framför Gori, men avslutet hamnar långt utanför.

I andra halvek inleder Nocerina starkt och samlar sju hörner på 10 minuter. En sådan ”forcing” leder däremot inte till många riktiga målchanser, bortsett från ett fint avslut av Castaldo i 1a miuten och och De Liguori i 5e minuten. Mycket mer än så blir det inte. Auteri byter in Marsili och Ripa istället för De Liguori och Castaldo men matchbilden ändras inte, Nocerina fortsätter med ett ganska sterilt bollinnehav och Siracusa koncentrerar sig mest på att bryta spelet.

Inte en helt gokänd insats från ”i molossi” den här gången. Kanske börjar försprånget kännas allt för betryggande?....Detta får naturligtvis inte ske, eftersom det återstår fortfarande elva matcher.

För övrigt var det annars en positiv omgång, eftersom ledningen utökades till 12 poäng tack vare Atletico Romas förlust i Lanciano.

Le formazioni:

Nocerina (3-4-3): Gori, Bolzan, Pomante (Marsili 9'), De Franco, Di Maio, Nigro, Bruno, De Liguori (Petrilli 66'), Negro, Castaldo (Ripa 61'), Catania.

Siracusa (4-2-3-1): Baiocco, Ignoffo, Moi, Capocchiano, Lucenti, Bongiovanni (Giurdanella 51'), Giordano, Mancino (Corapi 72'), Mancosu, Spinelli, Cosa (Abate 61').