Nocerina - Atletico Roma 2 -1
De Liguori stod för 1 - 0

Första gången på San Francesco. Efter att ha blivit smittad av Molossifebern av mina släktingar från Nocera och initierat sidan på svenskafans var det dags för ett första besök på San Francesco. Och vilket besök det blev.

Med en otrolig inramning av de hängivna Molossi fansen drog matchen igång. Nocerina tog greppet om matchen direkt och det fanns inget tvivel om vem som var piggast i benen. Negro, Catania och Castaldo spelade med en självsäkerhet och precision som fick Roma försvaret att svettas. I 27e minuten fick De Liguori en fin genomskärare av Catania som han förvaltade med bravur, 1-0. Ett par minuter senare fick "Gigi" Castaldo en fin boll som så när sökte sig in i mål. Värt att påpeka är att han blev fult tacklad i straffområdet och hade med största säkerhet fått straff om han varit lite "furbo".

Strax innan halv tid fick Roma en tvivelaktig frispark strax utanför straffområdet på offensiv planhalva som Franchini tog sig an och till hemmapublikens stora besvikelse slank den in via stolpen. 1-1 var ett faktum och stämningen på San Fransesco blev genast lite mörkare.

När andra halvlek drar igång är det två ganska trötta lag som spelar en mindre underhållande fotboll, men bara efter ett par minuter lyfter Nocerina sig och de tre giganterna där framme bjuder stundtals på fotboll i absolut världsklass. Min egna favorit var Gigis framspelning som han klackar fram till Negro, magnifico! Nocerinas tryck ska löna sig då Catania återigen gör en fin löpning och blir serverad av Gigi: 2-1 och Atl Roma hänger läpp. Strax efter detta får Cavallaro ett friläge och 3-1 borde vara hemma, men nr 15 har inte marginalerna på sin sida. Romas dyrgripar kommer dock aldrig in i matchen och en det blir aldrig riktigt farligt för Nocerina. 90 minuter, 2-1 och ”i rossoneri” kan känna sig riktigt stolta.

Summa summarum var det en underhållande match med många läckerheter och det råder ingen som helst tvekan i vilken serie Nocerina hör hemma i: Serie B!