Nocerina - Foligno 3 -1 rekordjakten fortsätter....
Galizia fälls i straffområdet

Endast en poäng skiljer Nocerina från division 1B alla tiders rekord

Efter en vecka av kontinuerligt firande i stan, var det dags för fotboll igen. Nocerina mötte Foligno hemma på San Francesco. Mr Auteri låter flera av lagets ”tungviktare” vila och spelare som tidigare inte fått mkt speltid under säsongen får äntligen chansen. Under större delen av första halvlek händer inget speciellt nämnvärt, Nocerina för spelet fast utan att skapa större farligheter. Men i den 43e minuten fälls Galizia i straffområdet och domaren blåser straff för i molossi. Cavallaro tar hand om bollen och ger Nocerina ledningen.

I andra halvlek fortsätter hemmalagets bollinnehav, fast i den 50e minuten kvitterar Foligno: frispark ett par meter utanför straffområdet, bollen träffar en Nocerina spelares arm och domaren dömer straff igen. Coresi lägger straffen i Goris högra hörn: 1-1.

Efter Folignos kvitteringsmål kommer det att bli en rödsvart monolog, med flera heta chanser för hemmalaget att återta ledningen, men det kommer att dröja till den 83 minuten då Servi nickar in 2-1 och på övertid fastställer Galizia slutresultatet till 3-1.

Det visade sig var ett klokt beslut av mister Auteri att röra om i grytan och ge speltid åt hungriga spelare. Talande är det faktum att de tre målen kom från spelare som vanligtvis inte platsar i startelvan. Samtidigt vittnar detta också om det utomordentliga jobb som DS Ivano Pastore utfört under både sommar och vinter mercato.

Segern betyder att Nocerina redan nu tangerat alla tiders rekord i division 1B, som hittils tillhört Perugia med 71 poäng (säsongen 93-94)....rekordjakten fortsätter......

Le formazioni

Nocerina (3-4-3): Gori, De Franco, Servi, Pomante (46' Carrieri), Galizia, De Liguori, Marsili, Nigro, Bolzan, Cavallaro (69' Ripa), Petrilli (81' Castaldo)

Foligno (4-4-2): Rossini, Iacoponi, Giovannini, Bassoli, Cusaro, Sciaudone, Papa (50' Falcinelli), Castellazzi (90' La Mantia), Moro, Cavagna, Coresi (73' Fondi)