Notizie Calcio:  Klubbar vill ha sanktioner mot Juve, Milan och Inter

Notizie Calcio: Klubbar vill ha sanktioner mot Juve, Milan och Inter

Nyheter om den italienska ligafotbollen

April 24

Super League-veckan är inte över.
Som ni kanske vet så har Gabriele Gravina - presidenten i fotbollsförbundet (FIGC) sagt att han inte kommer straffa klubbarna som ville spela i Super League.
"De har ju inte gjort något konkret sp det finns inget att straffa dem för" sa han som svar.

Elva Serie A klubbar är dock inte nöjda med svaret och har enligt tidningen La Repubblica skickat ett brev till Lega Serie A-presidenten Paolo Dal Pino för att straffa Juventus, Milan och Inter på något sätt för deras handlande. Inget specifikt straff verkar vara satt men antar att det kan röra sig från böter till poängavdrag.

Klubbarna som är med på tåget  är Parma, Crotone, Benevento, Genoa, Sassuolo, Sampdoria, Bologna, Spezia, Cagliari, Roma och Torino.
Fiorentina, Napoli, Hellas Verona, Lazio och Atalanta har inte deltagit i brevet. Mycket säkert beroende på att de alla (plus Inter och Juventus) redan har skickat in en brev till Dal Pino att avgå då han på flera punkter inte - i deras menning - gjort sitt jobb, bl.a. med TV-rättigheterna.

Med största sannolikhet kommer inte ligakommittén göra något åt det då rör mer internationella tävlingar än hemma i Italien.


April 19


Efter att covid-19 har härjat ordentligt i serien har fotbollsförbundet tilsammans med Liga B -förbundet beslutat att halta seriespelet.

En tvångsmässig paus fram till 1 maj är satt så att hängmatcher kan komma att spelas för att få balans på serien eftersom det bara återstår fyra omgångar kvar av den.
Många betydelsefulla placeringar står på spel och det vore orättvist för om det blev hängmatcher kvar och spela efter att serien skulle vara klar.

Fast frågan är om det är den bästa lösningen. Bara tre matcher är "klara" att spela under dessa 13 dagar - för att sen ha fyra omgångar på 28 dagar...

La Curva-redaktionen2021-04-24 22:20:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)