Palermo-Sampdoria 2-2

Palermo-Sampdoria 2-2


Första halvlek
Matchinledningen var jämn utan att heta målchanser skapades. Sampdoria skulle ta ledningen efter nitton minuter. Verre slog frisparken mot den bortre delen av straffområdet där Gonzalzez nickade bollen inåt i planen. Yepes fick en snedträff som Leoni var först på efter passivt försvarsspel. Bollen rullade retsamt sakta över mållinjen.

Det tog endast några minuter för Palermo att kvittera. Brunori tog med sig bollen in i straffområdet. Ghilardi fällde anfallaren och straffen var solklar. Brunori dunkade in bollen bakom en chanslös Stankovic.

Fyra minuter senare var vändingen ett faktum när Mancuso gjorde mål. Lunds frispark hittade Segre som skarvade fram bollen till Mancuso som kunde stötta in bollen i mål. Verre hittade De Luca men Manuel fick ingen kraft i nicken och Pigliacelli kunde enkelt rädda. Stulac avslutade strax utanför straffområdet. Han fick ingen riktig träff på bollen och Stankovic kunde enkelt fånga bollen. Verre hittade De Luca men han fick återigen inte till sitt avslut.

Andra halvlek
Kasami tog sig på sitt kraftfulla sätt framåt i staffområdet men hans skott täcktes av alerta hemmaspelare. Sampdoria fick lite mer kontroll på matchen i början av andra halvlek. Det hade gått dryga timmen när Darboe såg till att Sampdoria kvitterade Palermos ledning i matchen. Han fick tag i bollen en bra bit utanför straffområdet. Den unge gambiern valde oväntat att avlossa en riktig projektil som snyggt satt i nättaket. Ett riktigt drömmål.

Inbytte Soleri löpte in bakom Ghilardi men anfallaren fick ingen riktig träff på avslutet. Di Francesco som var ett hot ute på vänsterkanten tog sig förbi sin försvarare och fick till ett bra skott som krävde en bra räddning av Stankovic. Palermo var bättre efter målet och var närmast att göra mål. Det bästa läget kom med cirka kvarten kvar att spela. Di Mariano stod för en fin aktion när han vände bort Giordano. Hans vänstersskot gick klockrent i den vänstra stolpen. Di Mariano hade matchens sista avslut, högeryttern avslutade i andra vågen efter en hörna men skottet gick högt över.

Kommentar:
Det var en svänig match som innehåll fyra mål och tillslut slutade med delad pott för lagen. Det får ändå ses som en ganska bra insats mot en tuff motståndare som ligger före i tabellen. Det gäller att Sampdoria fortsätter att plocka poäng, det återstår sex matcher av säsongen. Darboes drömmål är det man kommer att minnas från denna match. Den unge mittfältaren stod för en högklassig prestation och det målet var det som i slutändan också räddade en poäng åt Sampdoria. Gambiern har visat sig vara en väldigt fint tillskott på mittfältet. Om en vecka väntar Südtirol på hemmaplan, i den fortsatta jakten på en biljett till kvalspelet upp till Serie A.

Palermo (3-5-2): Pigliacelli, Diakite, Lucioni, Ceccaroni, Di Mariano, Segre, Stulac (Henderson), Di Francesco (Traore), Lund, Brunori, Mancuso (Soleri)

Sampdoria (3-4-1-1): Stankovic, Leoni (Murru), Ghilardi, Gonzalez, Stojanovic, Kasami, Yepes, Darboe (Depaoli), Barreca (Giordano), Verre (Pedrola) , De Luca (Borini)

Simon Weisssimon.weiss@live.se@maistro_simon2024-04-06 22:42:20
Author

Fler artiklar om Sampdoria