Postpartita #34: Firandet har bara börjat!

I omgång 34 får Inter fira vidare, vi glömmer en match och Sassuolo har bestämt sig!

Omgångens firande:
Även om Inter säkrade hem titeln förra matchen, i derbyt mot Milan, så innebar inte det att säsongen var över. Denna omgång ställdes Inter mot ett disciplinerat Torino. På grund av Torinos duktiga organisation tog det ett tag för mästarna att skära igenom. Det skulle dröja tills Torino får Adrian Tameze utvisad i början på andra halvlek. Kort därefter, i minut 56 gjorde Hakan Calhanoglu 1-0 och ett par minuter efter kommer 2-0 av samma spelare på straff. Inter vinner tillslut utan tvivel med 2-0. Att få återigen slänga in ved i den brasa som påbörjades förra veckan kändes som en självklarhet. Höga på sitt eget självförtroende var Torino långt ifrån att hota. Firandet på Milanos gator har bara börjat.

Omgångens glömda:
Inför säsongen är Juventus-Milan alltid en höjdare sett till storheten och rivaliteten, annat var det i helgen. Då båda lagen i princip är klara för Champions League-spel nästa säsong, var det som om lagen inte alls var så sugna på att spela fotboll just då. Juventus var det något starkare laget ute på planen, men chanser kände den gamla damen aldrig för att omvandla till mål. Istället blev det en sömnig tillställning som slutade 0-0. Delade poäng och lagen fortsätter på sina vanliga platser i tabellen, 2:a respektive 3:a. Så att säga en match som aldrig borde spelats, en match som man tidigt kommer glömma.

Omgångens självklara:
Fiorentina som fortfarande har häng på Europa till nästa säsong ställdes mot det hopplösa bottengänget Sassuolo. Sassuolo, som vad det verkade av förra omgången, helt gett upp hoppet för att klara sig kvar i Serie A visade ingen annan sida mot Fiorentina. Tvärtom. Sassuolos insats mot Fiorentina var bland det mest självförödmjukande man sett från ett lag. Fiorentina får ett tidigt mål vilket sätter tonen för hela matchen. Fiorentina trillar sedan boll och gör det med ett oerhört självförtroende. I andra halvlek utökar Viola, flera gånger om. Matchen slutar 5-1. Nu har Sassuolo fem poäng upp. Men de ska inte upp, Sassuolo ska så långt ner som möjligt. Ner med dem bara!