Postpartita #7: Lautaro Martinez är livsfarlig

I omgång 7 av Serie A bygger Lautaro Martinez upp sitt självförtroende, Roma står för en revolt och Victor Osimhen uttalar sig om skandalen!

Omgångens giftiga:
Inter åkte ner till Salerno i en match som det skulle ta lång tid innan det lossnade. Inter startade matchen med att trycka på rejält första femton minuterna, något som sedan svalnade av och Salernitana kunde växa sig in i matchen. Men det var inte förrän i minut 55’ som matchen tog en helt annan riktning, nämligen på grund av Lautaro Martinez. Då spelschema för Inter ser ut som det gör just nu (med Champions League inklämt) var det en någorlunda roterad elva, däribland Martinez. Det tar inte mer än 7 minuter innan Martinez dyker upp framför mål och dundrar in första målet i matchen för bortalaget. Femton minuter efter det gör han matchens andra mål, han är överallt men ingenstans. Martinez hinner göra 4 mål på drygt 35 minuter, ett livsfarligt inhopp som han står för. Perfekt uppladdning inför det viktiga mötet mot Benfica på tisdagen där Lautaro Martinez i synnerhet kommer att vara hög på sitt eget självförtroende.

Omgångens revolt:
Efter senaste tidens kräftgång i Serie A var Roma tillbaka med styrkebesked mot Frosinone. Frosinone som inlett den här säsongen exemplariskt, men stötte nu på sin överman, det vill säga Jose Mourinho. Roma kom från en total kalldusch mot Genoa i förra omgången, och som man kunde gissa att Mourinho skulle sätta ner foten. Det tog inte lång tid innan Romelu Lukaku satte dit 1-0 till hemmalaget och matchen stängdes. Mourinho gjorde det han kan allra bäst, stänga till där bak. Det visar även statistiken: 0 insläppta mål på hela matchen. “The special one” fick det han ville (och bruka vela) och allt är nu lite mer frid och fröjd i Roma-lägret. Matchen slutar 2-0 till Roma som just nu ligger på en trettonde plats och Frosinone på plats 9.

Omgångens uttalande:
Efter förra veckans totalhaveri, både från Victor Osimhen och Napolis sociala medier-ansvarig, bestämde man sig nu för att ta ärendet i ända. Osimhen insåg tillslut att om han inte vill rasera allt han byggt upp dessa säsongen är det nog dags att kika på ett uttalande. På söndagen kom ett sådant. Osimhen skickar ut några rader totalt pladder direkt från “Anteckningar” på sin Iphone där han refererar till folket i staden som: “People of Naples”. Han skriver iallafall att folket ger honom energi till matcherna och att han är mycket tacksam. Detta som ett svar på en bieffekt som kom med skandalen förra veckan, då det kom lösa rykten om att Osimhen inte visade respekt till supportrarna när han firade sitt mål och så vidare. Men nu verkar det vara ett streck över det hela. Tänk om alla konflikter skulle kunna lösas med att referera till någon eller något som “People of Naples”.