Postpartita: Tillslut gick bollen in i mål!

Postpartita: Tillslut gick bollen in i mål!

I gårdagens måstematch mot Fiorentina lyckades Milan att plocka samtliga tre poäng efter ett sent mål av Rafael Leão och behåller första platsen i serien med tre matcher kvar att spela.

På ett fullsatt San Siro med omkring 75.000 nervösa åskådare gick Milan och Fiorentina till match där Milan spelar om Scudetton och Fiorentina om en europaplats. Milan visade tidigt ett bra offensivt spel medan Fiorentina skapade sina anfall genom kontringsspel. Det var uppenbart att Milanspelarna kände press och nervositet framförallt under den första halvleken där laget skapade flera jättechanser utan att göra mål. Den andra halvleken började likt den första och ju mer tiden gick började nervositeten bland många Milansupportrar att kännas av men spelarna var säkra på sin sak, bollen ska in i mål. I den 82:a matchminuten blev Fiorentinamålvakten Pietro Terracciano stressad vilket ledde till en felpassning till Rafael Leão som utnyttjade läget och sköt Milan mot tre nya poäng och fortsatt serieledning. 

Nu återstår endast tre omgångar kvar av seriespelet där Milan behöver ta minst 7 poäng (två vinster, ett kryss) för att säkra ligatieln om Inter går rent. 

Matcherna som återstår:
Hellas Verona - Milan 8/5
Milan - Atalanta 15/5
Sassuolo - Milan 22/5

Forza Milan!

Se höjdpunkterna från matchen mellan Milan och Fiorentina:

Emel GerzicTwitter: emelgerzic2022-05-02 22:03:00
Author

Fler artiklar om Milan