Stadio Giuseppe Meazza, 2022-05-15 18:00

Milan - Atalanta

Prepartita Milan- Atalanta: Avgörs Scudetton redan ikväll?

Prepartita Milan- Atalanta: Avgörs Scudetton redan ikväll?

Ikväll kan Scudetton avgöras när ett utcheckat(?) Atalanta kommer på besök till ett fullsatt San Siro.

Nu börjar det verkligen dra ihop sig, endast två matcher återstår och Milan kan säkra titeln redan ikväll. Vi tar emot ett Atalanta som man aldrig ska räkna bort för de kan ha en sådan dag när allt bara flyter på och de bara öser in mål. Att Bergamo klubben mer eller mindre inte har något att spela för kan ju givetvis vara en fördel för Milan men samtidigt är det lite läskigt att möta ett så pass offensivt lag som bara kan spela ut hela registret. 
Milan kommer till kvällens scudettomatch med en otroligt fin form och där mentaltieten hos samtliga spelare och ledare verkar vara bättre än någonsin. Att vi med den truppen bara staplar upp seger efter seger i det här läget visar på en fantastisk styrka som Pioli och Co har monterat in his spelarna och tron på Scudetton syns verkligen i allas blickar. 

För att dra lite förutsättningar inför en helt magisk men samtidigt obehaglig söndagskväll så kan Milan vid seger kl 18:00 vinna ligan i kostym om Inter inte skulle besegra ett blodtörstigt Cagliari på Sardinien som kommer göra allt för en seger för att nästa säsong få behålla Serie A kontraktet. Även ett kryss för Milan ikväll kan lösa scudetton om Inter skulle förlora kl 20:45 ikväll. Så om vi INTE förlorar ikväll samtidigt som Inter gör det mot Cagliari så är Scudetton vår, oj vad huden knottrades av att skriva den meningen.

Det är så nära nu och jag kan knappt andas denna söndagsförmiddag, pulsen är inte hälsosam och hjärtat ligger och dunkar uppe vid svalget för det här är för nervöst och spännande att jag iallafall inte kan hålla nerverna i chack. 

Om vi ska titta på en Milan elva så bör den formeras enligt följande: 
Världens bästa målvakt(?)  Maignan i mål, Calabria, Kalulu, Tomori samt Theo i 4-backslinjen. Kessie och ligans bästa spelare för tillfället Tonali på det centrala mittfältet. Leao till vänster, Krunic verkar få fortsatt förtroende efter senaste matchen och även Saelemeakers verkar få detsamma. På topp väntas återigen Giroud starta som däremot hade en av sina blekare matcher senast mot Hellas men med tanke på Ibras matchform så finns det inte så mycket mer att göra än att fransmannen startar.

Blir oerhört spännande att se hur matchformen är på Zlatan, uppfiterna från Italien lyder att svensken endast tränar en gång i veckan och har max 10 minuter speltid i kroppen. Känner jag Ibra rätt så tror jag inte alls på det i detta scudettoläge och skulle det stå oavgjort eller att vi skulle ligga under efter närmare timmen spelad så har jag väldigt svårt att inte se Ibra tra av sig uppvärmningströjan och jogga ut på ett fullsatt mäktigt jävla San Siro!

Probabli Formazioni:
Milan 4-2-3-1: Maignan, Calabria, Tomori, Kalulu, Hernandez, Kessie, Tonali, Leao, Krunic, Saelemeakers, Giroud

TV: C More
När: 18:00 Söndag
Var: San Siro
Tips: 2-0 ( Leao, Ibrahimovic)

Ikväll kan allt avgöras, Milan mot Atalanta 18:00 , Cagliari mot Inter 20:45, ett av Milanolagen kommer vinna Lo scudetto, och givetvis ska den hem till den röda jävla ubermäktiga sidan redan ikväll! FORZA MILAN PER SEMPRE! ORA PORTIAMO A CASA QUEL CAZZO DI TITOLO!!!!

Elias Wiorek2022-05-15 11:57:26
Author

Fler artiklar om Milan