Stadio Giuseppe Meazza, 2022-05-01 15:00

Milan - Fiorentina

Prepartita Milan-Fiorentina: 4 segrar ifrån Lo Scudetto!

Prepartita Milan-Fiorentina: 4 segrar ifrån Lo Scudetto!

Det har blivit dags för Milan att ta ett steg närmare den efterlängtade Scudetton när vi välkomnar de lila från Fiorentina på San Siro.

Det börjar verkligen dra ihop sig nu, Milan är 4 segrar från Scudetton och nerverna hos undertecknad blir bara mer och mer för varje sekund nu, ska detta Milan ta Scudetton så är det smått osannolikt med tanke på den truppen vi har. Är det något vi däremot har är den en vinnarmentalitet sedan Zlatans intåg för drygt 2 år sedan och jag har fått upp en trovärdig tro på att vi ska ro hem detta.

Om några timmar så tar vi emot Fiorentina på San Siro och det är ett Viola som kommer från en chockartad förlust på hemmaplan mot Udinese där det blev torsk med hela 0-4(!) och då ska det säga att Fio har allt att spela för inför avslutningen med tanke på att man fortsatt ha goda chanser på europaplatserna. Så man kan inte säga att det är ett lag som kommer i någon toppform när man tar sig till Milano i eftermiddag men det är heller inget lag som ska underskattas. 

Milan kommer som vi alla vet från en urstark 2-1 vinst borta mot Lazio senast efter att Ibrahimoivc assisterat Tonali under slutminutrarna och den segern gav mig iallafall hoppet att detta är vårt år, en poäng i den matchen och jag hade varit väldigt orolig men detta visar bara vad Pioli och CO har fått in i dessa spelare, en tro på Scudetton. Om vi tar ner den matchen lite snabbt så gör vi i det stora hela en fin match om vi bortser från inledningen där vi låg under med 1-0 efter bara tre minuters spel men efter underläget så var det vi som tog tag i matchen och vinner klart välförtjänt.

Om vi vänder blad till eftermiddagens drabbning så tror jag att det återigen, som det oftast är, kommer vara ett Rossoneri med stort bollinnehav som kommer styra spelet genom matchen med ett Viola som kommer försöka straffa oss på kontringar men som kommer ligga relativt lågt i sina positioner. 
Det blir oerhört viktigt att vår vänsterkant fortsätter att prestera med Hernandez och Leao för gör den det så har vi redan mycket vunnet. 

Nu är jag för taggad så går knappt att skriva mer för det bara pirrar i hela kroppen inför matchen på ett utsålt San Siro. Innan vi går och laddar så ska jag givetvis ge er den förväntade elvan:
Maignan är lika given som alltid och vilken säsong fransosen. Calabria, Kalulu, Tomori och Hernandez är lika givna de i fyrbackslinjen och framför dessa kommer Sandro Tonali och Franck kessie ta plats på de tvåmanna innermittfältet. Den offensiva trion bakom anfallaren väntas bli Leao till vänster, Diaz i mitten och Messias till höger. På anfallspositionen kommer Giroud starta men en viss svensk är återigen redo och laddad att komma in och avgöra matchen igen om så skulle behövas. 

Nu närmar det sig avspark, Milan mot Fiorentina, vinst och vi är 3 matcher från Scudetton, detta är vårt år, vår säsong, vi är störst, vi är Rossoneri, vi är AC MILAN! BRING IT ON!


Probabli Formazioni:
Milan 4-2-3-1: Maignan, Calabria, Tomori, Kalulu, Hernandez, Kessie, Tonali, Leao, Diaz, Messias, Giroud


TV: C More
När: 15:00 Söndag
Var: San Siro
Tips:3-0 (Giroud, Leao, Ibrahimovic)


 

Elias Wiorek2022-05-01 11:35:59
Author

Fler artiklar om Milan