Giuseppe Meazza, 2022-10-08 18:00

Milan - Juventus

Prepartita Milan-Juventus: Dags att krossa Juves Scudetto drömmar!

Prepartita Milan-Juventus: Dags att krossa Juves Scudetto drömmar!

Det väntas stormöte i Milano där Milan ska försöka studsa tillbaka efter förlusten mot Chelsea i tisdags när man nu ska försöka sätta ner Juve på jorden igen och möjligtvis krossa deras scudetto drömmar redan nu?!

Som jag nämnde så kommer Milan från en ovanligt svag prestation i Champions league senast mot Chelsea där man förvisso hade ett halvt B-betonat lag på banan med tanke på de stora avbräcken som saknades men det var ändå en inställning som förvånade mig. Matchen i sig var inte katastrof till en början men det såg ut som att spelarna inte riktigt trodde på det, något som man väldigt sällan ser i Piolis bygge nu för tiden. Hur som helst första bortaförlusten sedan November var ett faktum men nu vänder vi våra blickar till 18:00 på San Siro ikväll.

Stormöte väntas ikväll när vi välkommnar Juventus till Milano, ett Juventus som har börjat få känna på trepoängare igen efter en minst sagt omtumlande start i liga samt europaspelet. Man kommer från två raka vinster där man i den första av dessa två besegrade Bologna tämligen enkelt med 3-0 innan man sopade dit israelerna med 3-1 i Champions league så det är helt klart ett Juve som har börjat bygge upp något typ av självförtroende till kvällens drabbning.

Milan däremot har lite tvärtom kommit från en återigen mycket imponerande start för säsongen med endast en förlust i ligan mot Napoli och där man inte minst visade på just den enorma mentaliteten och styrkan i den senaste ligamatchen mot Empoli som man besegrade med 1-3 i matchen slutsekunder i ett riktigt drama som jag tror alla känner till. Det som störde Rossoneri i senaste matchen mot Chelsea som jag nämnde är dessa enorma muskelskadorna som de rödsvarta har för dagen. Det är upp emot ett tiotal spelare som saknas och det är inga dussinlirare direkt. Namn som Mike Maignan, Theo Hernandez, Simon Kjear, Davide Calabria, Alessandro Florenzi, Alexis Saelemeakers, Junior Messias samt Zlatan Ibrahimovic saknades i senaste matchen vilket såklart gör det svårt för Pioli. Glädjanden däremot är att Theo väntas vara tillbaka här mot Juve där Pioli under gårdagens presskonferens bekräftade att Theo tränar med laget och att han väntas testas sent men att han förväntade sig att ha med fransmannen till dagens match vilket är ett måste om Milan ska ha chans på tre poäng här enligt mig. Ballo- Toure som har vikarierat på den positionen håller knappt Serie B nivå om du frågar mig och förstärkte inte direkt sina aktier i mötet i London tidigare i veckan.

Det är en klassisk "6-poängs match" som det så klyshigt brukar kallas där Milan vid seger drar ifrån Juve med hela 7 poängs försprång men där den gamla damen vid seger endast är 1 poäng bakom Milan.
Ja men ni hör ju, detta är som gjort för en riktigt käftsmäll till match ikväll och jag vill bara att klockan ska slå 18:00 nu för nu ska vi bevisa återigen att vi inte bara äger hela Milano, VI ÄR ITALIEN som Ibrahimovic sa under Scudettofirnadet i början av sommaren!

Probabli Formazioni:
Milan 4-3-3: Tatarusanu, Kalulu, Gabbia, Tomori, Hernandez, Bennacer, Tonali, Krunic, De Keteleare, Leao, Giroud

TV: C More
När: 18:00 Lördag
Var: San Siro
Tips: 2-0 (Leao, Giroud)


Det är dags att visa Juve att de inte har något med Scudetton att göra med denna säsongen heller, ITALIA E MILAN!

Elias Wiorek2022-10-08 07:24:50
Author

Fler artiklar om Milan