2021-03-14 20:45

Milan - Napoli

Prepartita: Milan-Napoli - Gattusos återkomst
Soldat-Gattuso återvänder till sitt Colosseum

Prepartita: Milan-Napoli - Gattusos återkomst

Efter att ha slagit Hellas borta och kryssat på Old Trafford så går man in med lite självförtroende inför kvällens drabbning. Kan ändå inte i min vildaste fantasi begripa hur dessa matcher inte förlorats. Håller vi på att hitta tillbaka till en värdig form igen eller är detta bara någon slags “Truman Show”?


Lite väl raljant av mig kan man tycka men det har verkligen inte sett bra ut, på länge. Defensiven har inte fungerat och offensiven har varit snudd på obefintlig. Nyckelspelare har saknats och uträknade spelare har rest sig på nio. För de senaste två matcherna har någonting hänt med spelare som inte visat någonting tidigare. Rade Krunic har gått ifrån att dela ut frisparkar runt straffområdet likt Oprah Winfrey till att själv panga in frisparkar. Meité har slutat spela irländsk julafton och funnit fokus och ett partnerskap med Kessié. Dalot ser ut som någon man hörde om i Porto för några år sedan. Leão är dock fortfarande samma gamla Leão

Att spelare blir bättre ihop desto mer de spelar tillsammans, är ju en självklarhet. Men frågan är om just dessa spelare spelade ihop, kan de någonsin bli bra? Svaret är tydligen hyfsat. 

21:00 blåser Fabrizio Pasqua igång omgång 27:s sista match. Legendaren Gennaro Gattuso återvänder till San Siro. Nu i Napoli, som också fått vind i seglen igen. Rinos grabbar har framförallt börjat göra mål. 12 mål på de 5 senaste. Polacken Zielinski och kapten Insigne har gjort tre mål vardera och prestigevärvningen Victor Osimhen är tillbaka, även i målprotokollet, efter en lång tids skadefrånvaro. Vikten av att firma Tomori-Kjaers stabilitet fortsätter är direkt avgörande. De ljusblåa från Kalabrien har dock saknat just detta då de endast hållit nollan i 3 på de senaste 10 försöken. Kommer Gattuso sätta käppar i hjulet på vagnen han älskar? Eller kommer Mister Pioli visa att vagnen blivit en bil?

Låt oss ta en titt på den förmodade Milan-elvan:

Milan: 4-2-3-1: G. Donnarumma, Dalot, Kjaer, Tomori, Hernandez; Tonali, Kessié; Saelemakers, Çalhanoglu, Krunic, Leão.

Direkt ser vi att Hakan Calhanoglu och Theo är tillbaka in i elvan igen. Två pjäser som, i form, betyder otroligt mycket för de rödsvartas offensiv. Vi ser också att Calabria inte kommer till start efter dennes knock mot United. Piolis största huvudbry sägs vara om Krunic skall få fortsatt förtroende eller om Ante Rebic ska kastas in direkt från sjukstugan. Den bosniska landslagsmannen är dock, klokt nog, favorit.

Nu har Milan chansen att öka avståndet mot minst en konkurrent till Champions League-platserna. Nu har vi chansen att lägga 2021-bakfyllan bakom oss. Nu har alla spelare chansen att få oss supportrar att börja drömma på riktigt igen.

David Ågren@davidagren2021-03-14 09:00:00
Author

Fler artiklar om Milan