Roma - Empoli
7 - 0

Roma gjorde processen kort med Empoli
Något måste hända i detta bekymrade läge för bottenplacerade Empoli.

Sju mål blev det för hemmalaget i huvudstaden när Azurri fullständigt gick på pumpen under söndagskvällen.

Empoli, för kvällen i vitt, fick en usel start på matchen när Walukiewicz efter en halv minut fick bollen på handen i defensivt straffområde. Straffen var klockrent dömt, och Paulo Dybala, argentinaren som var tillbaka från skada, slog in straffen högt och hårt i mål.

Renato Sanches, den portugisiska mittfältaren, fick sex minuter senare, efter ett snyggt give and go-spel med Christante, in bollen i mål på nick. Matchen kändes redan avgjord men det definitiva avgörandet kom i den 35 minuten. Christante fick bollen ifrån Lukaku och med ett Empoliben emellan gick bollen i en båge vidare in i mål.

Den andra halvleken var sedan bara tio minuter gammal när Dybala genom en soloräd kunde göra 4-0, Paulos andra mål för kvällen. Empolis försvarsspel obefintligt i den situationen, Dybala fick all tid i världen att valsa fram. Samme Dybala slog fyra minuter senare en frispark i ribban.

Nu tilläts Empoli komma fram lite grann. Cambiaghi fick i matchminut 66 fram bollen till Caputo som fick en nick på mål, och Baldanzi fyrade av ett skott i stolpen minuten senare. Men så kom 5-0; Christantes läckra skott när klockan precis tickat upp på 79 minuter gjorde att denne definitivt kunde titulera sig målskytt för kvällen, då 3-0 målet noterades som självmål.

Belgaren Lukakus friläge 3 minuter senare innebar sedan att han blev målskytt i sin debut från start i Romatröjan. Och så kom en hörna från vänster i matchminut 86 där Christante klackade fram bollen och mittbacken Mancini sedan var sist på bollen innan den nådde nätmaskorna. Det var 7-0 och en total defilering för Roma i lagets första seger för säsongen.

Empoli har noll segrar, och noll poäng efter fyra matcher. Det ser inte bra ut spelmässigt, varken framåt eller bakåt. Något måste hända, och det är svårt att se en vändning i nästa omgång då serieledande Inter kommer på besök.