Lagbanner
2021-01-06 15:00

Crotone - Roma

Allt annat än tre poäng är ett fiasko - Inför Crotone - Roma
Ska Roma (utan Dzeko) få skratta än en gång när Roma spelar mot tabelljumbon Crotone.

Allt annat än tre poäng är ett fiasko - Inför Crotone - Roma

2021 fortsätter bjuda på ett mycket intensivt spelschema. Efter årets första vinst i söndags är allt annat än en seger i trettondagens match mot jumbon Crotone ett fiasko.

Det sedvanliga ösregnet, som det sig bör när Roma och Sampdoria spelar fotboll alltså, sög nog musten ur en hel del Roma-ben senast. Med det i åtanke och med tanke på Crotones minst sagt dystra form och kapacitet öppnar det upp för en intressant elva och taktik under trettondangens bortamatch i Crotone. En match som Roma får klara sig utan Paulo Fonseca. 

Status Roma
Roma började som sagt året med tre pinnar genom Dzekos mål mot Romanistan Ranieris Sampdoria. En seger som behövdes för att kunna fortsätta vara med i kampen om CL-platser. 

Således när vi nu blickar mot årets andra match och ser att det är rödblå Crotone som står för motståndet finns inget annat än en seger. Därtill, för att få känslan av att kunna spela hem en relativt trygg seger kräver nog många Romanisti ett par måls marginal ner till de rödblå hajarna. 

I och med att matchen mot Crotone kanske inte har varit den allra hetaste den här säsongen har snacket istället handlat om den nye General Managerns Tiago Pintos ankomst till Rom, vilka värvningar som blir hans första (ryktas allra mest om en högerback) samt. om Nicolo Zaniolos kärleksliv och aktivitet på sociala medier. (mer om det i veckans Roma-svep)

Hursomhaver så är det dock på planen fotboll faktiskt avgörs (allt som oftast) och tre pinnar mot Crotone är något som Roma verkligen inte får sjabbla bort. 

I truppen som reser till Kalabrien rapporteras ett läge snarlikt det som var sist mot Sampdoria. En match som förhoppningsvis liras i bättre väder och som med det kan öppna upp för ett mer intressant spel. Det ska också bli extra intressant att se hur Roma spelar i en match där de kommer möta ett lag så långt ned i serien. 

Viktigt att notera från trupputtagningen, det är ingen Fonseca som följer med laget. Detta då Mister Fonseca drabbats av magsjuka och stannar hemma. Under tisdagkvällen kom även uppgifter från Gazzettan att Fonseca testats positivt för Covid-19. Detta dementerades dock senare och faktum är att Fonseca nu verkar ta tåget ner till Crotone imorgon. Stökigt! Blir det utan Fonseca är Roma beredda med Nuno Campos vid rodret. Minns då att det var just Campos som ledde laget när Roma körde över Bologna fullständigt tidigare i vintras.

Spelarna som definitivt är borta till eftermiddagen är Zaniolo (Korsband), Spinazzola (Baksida/Ljumske), Mirante (Baksida/Ljumske), Calafiori (Ljumske) och Pedro (Ljumske). Även Dzeko sägs ha ådragit sig någon form av muskelskada vilket gör att det är osäkert huruvida vår bosniske superstriker kommer till spel, räkna med Mayoral. Noterbart, Javier Pastore är tillbaka i träning, kanske kan denne få speltid. Kan vara värdefullt om nu Pinto med flera räknar med att sälja argentinaren inom kort. 

Förväntad elva (3-4-2-1)
Pau Lopez; Mancini - Kumbulla - Ibanez; Karsdorp - Veretout - Cristante - Peres; Pellegrini - Mkhitaryan; Mayoral. 


Status Crotone
I bortalaget pekar just nu, nästan, allt och alla mot en biljett ner till Serie B efter säsongen. Giovanni Stroppas gäng ligger allra längst ned i botten av ligan och har haft en mycket dyster inledning på säsongen. Faktum är att Crotones ynka nio poäng såhär långt gör laget till ett av de sämsta lagen i Europas topp fem ligor fram till julledigheten. 

Dock så är Stroppas gäng faktiskt inne i något som nästan kan kallas en bra period där laget på de fem senaste matcherna tagit två segrar och spelat en oavgjord. Något som gör att laget bara är två poäng från säker mark och kan ha både motivation och självförtroende att lyckas snuva Roma på poäng under eftermiddagen. 

Crotone kommer till spel utan Benali och Cigarini. Således kan motståndarna mönstra en elva något i stil med.
Förväntad elva: 3-5-2
Cordaz; Golemic - Marrone - Luperto; Pereira - Molina - Zanellato - Henrique - Reca; Riviere - Messias

Noterbart #1: Skyttekung Junior Messias är den spelare som Roma ska akta sig för, har gjort fem av Crotones 15 mål i årets Serie A. 

Noterbart #2: Elvan är snarlik den som Crotone ställde upp med i 6-2-förlusten mot Inter senast, en match där laget dock hade 2-2 i halvtid! 

Mitt tips: 
Crotone gör en stark första halva, Roma byter ut lite reservspelare efter halvtid och avgör därefter ganska enkelt i den andra. Slutar med en 1-3-seger för Roma. Målskyttar: Mayoral, Mkhitaryan, Mancini.


Avspark: 15:00. Tv: CMore. Väderlek: 15 grader och sol. 

Erik Winell@ErikWinell2021-01-06 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?