Lagbanner
2021-02-21 20:45

Benevento - Roma

Benevento vs Roma - Ett knepigt genrep inför nästa helg

Benevento vs Roma - Ett knepigt genrep inför nästa helg

En krissituation i försvaret som fonseca beskriver det själv och nästa vecka är det säsongens hittills kanske viktigaste match mot Milan. Här kommer allt inför en knepig kvällsmatch mot borta mot Benevento.

När jag började tänka inför den här matchen under fredagen så hade jag en bra känsla, som jag nästan alltid har när det är ett lag av lägre kvalitet som står på andra sidan planen och det är Fonseca som står vid sidan av planen. Nu när jag skriver ihop mina tankar ett dygn senare så känns det plötsligt inte lika bra längre. Roger Ibanez blir borta mot både Benevento och Braga på torsdag och varken Cristante, Smalling eller Kumbulla är redo för spel till ikväll. Jodu Paulo, krissituation var ordet.

Roma kommer från en imponerande seger mot SC Braga i Europa League under torsdagen. Vi såg ett sällan skådat disciplinerat Roma som lät Braga slösa energi och springa sig trötta medan Roma högg på kontringarna. Vi fick även se Stephan El Shaarawy göra sina första minuter i Roma tröjan sedan comebacken. Att komma från Portugal med en 2-0 ledning kan man tycka ska räcka för att inte behöva oroa sig inför returen på Olimpico. En bekväm seger ikväll och på Torsdag vore drömmen inför matchen mot Milan nästa söndag.


Vart har vi Benevento då?
Benevento ligger på 15:e plats i Serie A och har bara en vinst under 2021. Ett minst sagt formsvagt lag som Roma ställs mot ikväll. Benevento har blivit lite av den neutralas favoritlag i årets Serie A. Kanske framförallt på grund av deras tränare, Filippo Inzaghi. Hans erfarenhet, inte minst mot Roma kan betyda väldigt mycket ikväll. Det finns även en hel del profiler i spelartruppen hos Benevento som jag tror de flesta Romanisti känner igen. I den dubbla nummer 10 rollen hos Benevento ser vi till exempel Iago Falque och Rom-sonen Gianluca Caprari som är på lån från Sampdoria. Vad hände där egentligen.


Spinazzola får agera mittback ikväll

Tankar inför?
Det har varit en perfekt vecka för Romas del resultatmässigt. 3-0 mot Udinese och 2-0 borta mot Braga känns mycket bra inför Milan nästa söndag. Men allt annat har varit långt ifrån perfekt. Precis när våran offensiva skadesituation har börjat ordna sig och El Shaarawy fått några träningsveckor i kroppen så kommer skada efter skada på våra defensiva spelare. Vi har högst 2 st renodlade mittbackar i truppen inför ikväll. Och det är inte vilka mittbackar som helst. Mancini och Fazio. Två trubbiga, långa mittbackar som egentligen har sin stora styrka i offensiven. Förhoppningsvis så kan vindsnabbe Spinazzola täcka upp för deras brist på kvickhet. En krissituation som Fonseca själv beskriver det är inte att överdriva. Roma har ett slagläge ikväll mot sina konkurrenter. Milan möter Inter och Atalanta möter Napoli tidigare på söndagen så där kommer det tappas poäng hos våra konkurrenter. Skulle Roma vinna ikväll så kommer vi har ett väldigt bra utgångsläge inför Milan nästa helg. 


Förväntad startelva - Roma (3-4-2-1)
Lopez - Mancini, Fazio, Spinazzola- Karsdorp, Veretout, Villar, Peres- Pellegrini, Mkhitaryan - Dzeko

'Spelplats: Stadio Ciro Vigorito
Tid: 20:45
Mitt tips: 1-2 till Roma, Pellegrini avgör i slutskedet av matchen. Forza ragazzi.

Robin Jenelius@RobinJenelius2021-02-21 14:01:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?