Lagbanner
Benvenuto Petronella – Romas nya decennium börjar i blågul stil

Benvenuto Petronella – Romas nya decennium börjar i blågul stil

Calciomercato-nytt från Rom och roligast av allt. Det är blågula Calciomercato-nyheter. För oss blågula Romanistas är det bara att tacka och säga Benvenuto Petronella!

Under måndagskvällen briserade en mindre transferbomb, i alla fall för oss svenska Romanistas, när Sportbladet och Il Romanista gick ut med att den svenska försvarsspelaren Petronella Ekroth är klar för Roma. Läkarundersökningen genomgicks på tisdagsmorgonen i Villa Stuart och senare under dagen presenterades Ekroth officiellt av klubben. Detta är en värvning som betyder att Roma får chansen att återigen bygga ett starkt försvarslås när nu Federica Di Criscio befaras vara borta länge med en korsbandsskada. Vidare rapporteras att kontraktet gäller till slutet av säsongen men att det finns chans till förlängning.

Petronella Ekroth spelade i Juventus 2018-2019 och har således erfarenhet från italiensk fotboll. Däribland, vad som nog kan bli viktigt i Roma, vinnarmentalitet från hennes segrar med Juventus i Coppa Italia och i Serie A.

Tiden i Juventus var dock inte särskilt positiv för Petronella. Hon gjorde tolv matcher för den svartvita klubben från Turin men beskrev tiden där som oerhört tuff mentalt.
- Det känns lite som att man är i ett fängelse. Man är väldigt begränsad i olika saker. Vissa saker får man inte göra och vissa saker är okej att göra. Man känner lite att man kanske tappar sig själv i det också. Vem man är och vad man kan göra, vad man får göra. Det har varit tufft, beskrev Ekroth i podcasten Ofiltrerat när hon berättade om ledarskapet och härskartekniken i Juventus.

Efter Juventus-sejouren vände hon åter hem till Stockholm för att spela i Djurgårdströjan. Ett Djurgården som hade en synnerligen kämpig säsong där man fick slita hårt för att ens klara kontraktet i Damallsvenskan.

Nu väntar alltså en ny sejour i Italien, men denna gång i den eviga staden och denna gång i rödgula färger. Vi på Roma-redaktionen håller såklart tummarna stenhårt för en lyckad sejour och att Ekroth kan lyfta klubben för att på allvar konkurrera med Juventus.

Nästa match för Roma Femminile är mot Bari på lördag och den spelas på bortaplan i Apulien. Det återstår att se om tränare Bavagnolio låter Petronella spela redan då, troligtvis sker debuten istället den 18:e januari mot Milan. Det tål också att sägas igen, Roma Femminiles hemmamatcher spelas på Stadio Tre Fontane i EUR-distriktet, är ni på besök i Rom är det självklart värt ett besök.

Fakta
Namn: Petronella Ekroth
Född: 12:e december 1989 (30 år)
Position: Försvarare
Tidigare klubbar: Rödsle BK, Linköping FC, Tyresö FF, AIK, Jitex BK, Hammarby, Djurgårdens IF, Juventus, Djurgårdens IF
Landslagsmeriter: Sverige U17 (7 matcher), Sverige U19 (25 matcher)
Kuriosa: Hon kommer från en sportig familj minst sagt, pappa Peter Ekroth har vunnit SM-guld i ishockey med Södertälje SK och brorsan Oliver Ekroth spelar superettanfotboll med Degerfors IF.

Erik W@ErikWinell2020-01-08 16:20:29
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?