Lagbanner
Bundesligakollen – Spelarna som Roma sägs scouta
Götze, är han en framtida Roma-anfallare?

Bundesligakollen – Spelarna som Roma sägs scouta

Idag drar en av de fem riktigt stora fotbollsligorna igång, det är med andra ordäntligen dags för tysk toppfotboll. Här går vi genom de Bundesliga-spelarna som kopplats samman med Roma – Kanske kan du nu spana in en framtida värvning lite extra.

Trots att fotbollen är på paus i hela Italien florerar det en hel del transferrykten, nästan lika intensivt som tidigare. Således har vi här snappat upp fem spelare som kan vara värt att lägga ett extra öga på med funderingar á: Skulle han kunna passa på Olimpico? 

Patrick Shick, anfallare, RB Leipzig
Vi börjar med den alltjämt relativt unge tjecken som är på lån från Roma till den stora läskeblask-klubben i Bundesliga. Shick har gjort det oväntat bra som anfallare i Leipzig, sju mål och tre assist på 19 matcher får ändå anses vara okej för tjecken som sågs som en stor flopp i Roma.

Nu 24 år gammal blickar Shick mot framtiden. Även om tiden i Roma inte var särskilt framgångsrik, har han bevisligen presterat i Tyskland och kanske kan Roma vara villiga att ge tjecken en ytterligare chans? Isåfall då med Fonseca som coach istället för Di Francesco. 

Mitt förhandstips är dock att en permanent återkomst för Schick känns avlägsen. Kollar vi över rykteskarusellen är det så många andra anfallare som ryktas till Roma (Sanchez, Costa, Götze osv) att det känns osannolikt att Roma skulle vilja testa tjecken igen. Han blev ju heller inte någon stor supporterfavorit under sin tunga Roma-sejour. 

Det som dock sägs vara en käpp i hjulet för den tyska klubben är priset på 29 miljoner euro. En köpoptionssumma som, enligt FootballItalia, beskrivs vara för dyr för Leipzigs plånbok. 

Marcus Thuram, anfallare, Borussia Mönchengladbach
Det var ett tag sen minsann, alltså Europa-League-spelet. Men minns ni det så kanske ni också minns att Roma hade ett par tuffa duster mot Borussia Mönchengladbach. I dessa var Thuram högst delaktig med bland annat att avgöra en av matcherna för Mönchengladbachs fördel.

Denne franske anfallare har enligt vissa källor setts på med ett växande intresse av Roma-ledningen, speciellt efter att ha imponerat i Europa League. Främst ses Thuram som en striker som skulle kunna agera vice-Dzeko ett par år innan han är redo att gå in och dra i anfallet själv.

33 matcher, 10 mål har Thuram gjort denna säsong och den tyska klubben sägs värdera sin 22-årige tia á 25-30 miljoner euro.

Och ja, Marcus Thuram är son till den tidigare storspelaren Lilian Thuram. Därtill är han född i Parma där pappan spelade ett par säsonger.

Kan Thuram erövra Roma igen, i Roma-tröjan? 



Moussa Niakhate, mittback, 1. FSV Mainz 05
Ett rykte som La Repubblica drog igång för ett par veckor sedan är att Roma, i sin jakt på en ny mittback, har spanat in bottenlaget Mainzs Moussa Niakhate.

Deras 24-årige mittback har varit ordinarie hela denna säsong (24 matcher), även om han varit det i ett tyskt bottenlag. A

tt han mött storspelare som Lewandowski, Werner osv kan tänkas ha byggt upp viktig erfarenhet hos fransmannen och därtill är den billiga prislappen på 11 miljoner euro något som tilltalar Roma-ledningen. 

Mario Götze, anfallare, Borussia Dortmund
Här har vi nog den allra hetaste Roma-Bundesliga-kopplingen denna vår. Götze som avgjort VM-finaler, spelat CL-finaler och så vidare och så vidare har denna säsong haft det lite tuffare och är i sommar en free agent.

Detta är något som sägs göra den offensive Götze till ett glödande alternativ för Roma, enligt bland annat FootballItalia. Det ska också tilläggas att Götze på senare år tagit ytterligare ett par kliv framåt i planen, vilket gör att också han skulle kunna gå in i en roll bakom eller bredvid Edin Dzeko.

Något viktigt att ha med sig kring detta rykte är att Götze faktiskt bara är 27 år gammal, således bör han ha ett par fina år framför sig om det vill sig väl. Och, en tysk anfallare har ju funkat tidigare i Roma (Völler…)
Lukas Klostermann, mittback, RB Leipzig
Ett annat rykte som florerat kring spelare på ingång från Bundesliga är RB Leipzigs försvarare Lukas Klostermann. Klostermann sades vara under lupp ifall Smalling skulle lämna. Något som gjort Klostermann lite extra intressant är att han också kan spela ytterback.

Dock har dessa rykten svalnat av en hel del på sistone då Klostermann alldeles nyligen skrivit på nytt kontrakt med RB Leipzig (till juni 2024), något som bland annat TuttoMercatoWeb beskrivt. Dessutom sägs RB Leipzigs bäste (?) mittback Dayot Upamecano vara på väg bort, således känns det avlägset att Leipzig skulle kunna tänka sig släppa ytterligare en central försvarare.

Erik W@ErikWinell2020-05-16 08:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?