Lagbanner
Reale Arena, 2023-03-16 21:00

Sociedad - Roma
0 - 0

Bussen parkerad i Baskien
Roma skapade föga framåt. 0.19 xG (infogoal.net)

Bussen parkerad i Baskien

Roma till kvartsfinal efter Rui Patricio spikat igen målburen. Chansen till en titel lever vidare.

Självfallet misslyckades inte Mourinho med konsten att spela på resultatet. Aldrig kändes Real Sociedad särskilt nära då bussen från Roma var parkerad från minut ett. Rui Patricio storspelade med främsta ljuspunkt från räddningen på Oyarzabals skott i den 69:e minuten. Det dansades bollar på mållinjen och trycket från Real Sociedad eskalerade som mest med 20 minuter kvar. Rui som sällan får träda fram i rampljuset tack vare backtrion framför honom, fick ikväll bli avgörande.

Totalt sätt spelade Roma ett effektivt dubbelmöte mot Real Sociedad. Man lyckades rotera i båda matcherna på olika positioner. Första mötet vilades Spinazzola mot El Shaarawy, Llorente ersatte Ibanez och Karsdorp klev in för Zalewski. Kvällens möte såg Belotti på topp och Wijnaldum istället för Matic på mittfältet. Bara faktumet att Roma lyckas behålla spetsspelarna skadefria är glädjande.

Taktiskt fanns farhågorna inför dubbelmötet om Real Sociedads tekniska spelare och deras dominans i bollinnehavet. Ett test Roma klarat av. Baskerna fick sitt massiva bollinnehav men kunde inte skapa något. Noll mål talar sitt tydliga språk. 
Dubbelmötet blev ingen fröjd för ögat, men Roma är kliniska och vet exakt vad som krävs för avancemanget. I slutändan inget man som romanista ska klaga över. Kvartsfinal är godkänt!   
 
Veckans första batalj av två är vunnen. Nu återstår matchen som verkligen kan röra om allt. Derbyt på söndag. 
 

Idag kl.13:00 väntar lottningen för kvartsfinalerna. Det är en öppen lottning vilket betyder att inget lag är exkluderat för Roma. 

Potentiella motståndare
Man Utd
Sevilla 
Feyenoord 
Juventus 
Sporting Club 
Leverkusen 
Union SG


Dröm:  
Helt klart uppstickaren Union SG som på pappret är det svagaste laget bland de sju potentiella. Ett väldrillat, pressande kontringslag som spelar 3-5-2. Roma har redan slagit Salzburg med en liknande filosofi. Belgarna slog ett tröttkört Union Berlin i åttondelen.  

Mardröm: 
Manchester Utd. Ett möte Roma har 0 chans att gå vidare från. Inte i min vildaste fantasi kan jag se Man U falla i ett dubbelmöte mot oss. Historiken på Old Trafford är mörk... 



RUI PATRICIO 7.5 
AS ROMA 6.0  

TV: Mållöst på Reale Arena – Roma vidare till kvartsfinal
 

Melker GaddMelkerG_202023-03-17 06:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?